Maximum aantal ontwikkeladviezen bereikt

Door de coronacrisis hebben veel bedrijven en sectoren het zwaar. De overheid heeft via NL Leert Door subsidie voor ontwikkeladvies en scholing beschikbaar gesteld om zowel werkgevers als werknemers te ondersteunen. Speciaal voor deze mensen heeft de overheid €50 miljoen beschikbaar gesteld voor ontwikkeladvies, om- en bijscholing.

De regeling zou in eerste instantie duren van 01 augustus tot en met 31 december 2020. Echter, heeft NL Leert Door op 01 september kenbaar gemaakt dat het maximale van 20.000 trajecten is behaald. Dit betekent dat het helaas niet meer mogelijk is om je hiervoor aan te melden.

Veel sneller dan verwacht is het maximum aantal inschrijvingen bereikt. Dit betekent dat er vanaf nu geen kosteloos ontwikkeladvies meer kan worden aangevraagd. Ook de Overstap vind dit erg spijtig. Het kabinet heeft laten weten dat er in 2021 extra budget komt voor scholing en ontwikkeladviezen. Er wordt nu gekeken hoe dat precies in zijn werk zal gaan. Tot die tijd kunnen mensen op andere manieren financiële ondersteuning krijgen bij een adviestraject, bijvoorbeeld via SLIM regeling. Werkgevers en/of vakbonden kunnen ervoor open staan om een traject te financieren.

Bron: Noloc, NL Leert Door.

Wij houden u op de hoogte zodra het weer kan.

 

Vragen? Laat u terug bellen

×