Doelgroepen register

Soms bent u op zoek naar doelgroepgegevens van een (aspirant) medewerker omdat u wilt weten of deze onder de banenafspraak valt.

U kunt het doelgroepregister raadplegen op de website van UWV. Om de privacy van mensen in het register te beschermen, kunt u alleen gericht vragen of uw werknemer, sollicitant, uitzendkracht of gedetacheerde werknemer in het register is opgenomen.

U kunt dit via het werkgeversportaal opvragen. Dit doet u met het burgerservicenummer. Voor uw werknemer of een gedetacheerde werknemer kunt u ook gebruikmaken van uw loonheffingennummer.

Kijk hier voor meer informatie.

Wanneer u niet weet onder welke doelgroep uw werknemer of sollicitant valt, dan kunt u hem vragen of hij een uitkering heeft of heeft gehad, of hij een beslissing van UWV heeft waaruit blijkt dat hij een uitkering of een no-riskpolis heeft. Uw werknemer hoeft deze vragen pas te beantwoorden nadat hij 2 maanden bij u in dienst is.

Het komst soms voor dat uw (aspirant) werknemer in het doelgroepregister staat maar wel recht heeft op registratie, maar dat hij nog niet is opgenomen in het doelgroepregister. Het kan ook zijn dat deze (asprirant) werknemer niet in aanmerking komt voor de banenafspraak.

UWV krijgt de gegevens van derden en worden periodiek geactualiseerd, kijk op het doelgroepregister op het werkgeversportaal  voor de meest actuele informatie.

 

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×