Doelgroepen register

Soms bent u op zoek naar doelgroepgegevens van een (aspirant) medewerker omdat u wilt weten of deze onder de banenafspraak valt.

U kunt het doelgroepregister raadplegen op de website van UWV. Om de privacy van mensen in het register te beschermen, kunt u alleen gericht vragen of uw werknemer, sollicitant, uitzendkracht of gedetacheerde werknemer in het register is opgenomen.

U kunt dit via het werkgeversportaal opvragen. Dit doet u met het burgerservicenummer. Voor uw werknemer of een gedetacheerde werknemer kunt u ook gebruikmaken van uw loonheffingennummer.

Kijk hier voor meer informatie.

Wanneer u niet weet onder welke doelgroep uw werknemer of sollicitant valt, dan kunt u hem vragen of hij een uitkering heeft of heeft gehad, of hij een beslissing van UWV heeft waaruit blijkt dat hij een uitkering of een no-riskpolis heeft. Uw werknemer hoeft deze vragen pas te beantwoorden nadat hij 2 maanden bij u in dienst is.

Het komst soms voor dat uw (aspirant) werknemer in het doelgroepregister staat maar wel recht heeft op registratie, maar dat hij nog niet is opgenomen in het doelgroepregister. Het kan ook zijn dat deze (asprirant) werknemer niet in aanmerking komt voor de banenafspraak.

UWV krijgt de gegevens van derden en worden periodiek geactualiseerd, kijk op het doelgroepregister op het werkgeversportaal  voor de meest actuele informatie.

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen:

Wat is een doelgroepregister?

Het  doelgroepregister is door de overheid in het leven geroepen om mensen die door een ziekte arbeidsbeperking  beter te kunnen helpen bij het behouden of vinden van werk.
Werkgevers kunnen gebruik maken van verschillende faciliteiten maar daarvoor moet iemand wel in het register staan. UWV beheert dit doelgroepregister. Lees meer

 

Doelgroepregister en Wajong

Wanneer je een Wajonguitkering hebt, ben je automatisch ingeschreven in het doelgroepregister.
Wil je ook in het doelgroepregister worden opgenomen? Vraag dan een beoordeling werken met een voorziening aan via het UWV.

Bel me terug
×

×