Advies

Wanneer het gaat om het inzetten van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, komt er veel op werkgevers af. De Overstap heeft jarenlange ervaring hiermee en adviseert werkgevers graag over de beste optie voor hun bedrijf en situatie. Als dienstverlener kunt u ons op verschillende manieren inzetten.

MVO-advies

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Social Return On Investment (SROI) zijn hot items. De vraag is, hoe vult een bedrijf deze wensen in of is de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) wellicht veel geschikter? Wij adviseren daarin graag en helpen werkgevers richting het keurmerk.

Meer over MVO-advies

 

Kennisoverdracht

Wanneer werkgevers zelf aan de slag willen met het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan kunnen wij zorgen voor de kennisoverdracht die dit mogelijk maakt. Onze jarenlange ervaring en uitgebreide expertise op dit gebied zorgt voor een duwtje in de juiste richting.

 

Zeer veel expertise om te delen

De expertise die De Overstap heeft, komt zeer goed van pas bij bedrijven die zelf hun plan van aanpak willen uitvoeren. Denk hierbij aan kennis op het gebied van:

  • de ins en outs van het aannemen van werkzoekenden uit de (specifieke) doelgroep,
  • invullen van vacatures,
  • advisering op het gebied van duurzame inzetbaarheid (ook preventie, vitaliteit),
  • advies over arbeidsre-integratie (verzuim en re-integratie),
  • advisering over een inclusieve arbeidsmarkt (bevordering participatie en het inrichten van MVO),
  • kansen waarbij een visie en beleid wordt ontwikkeld dat draagvlak heeft binnen de organisatie (o.a. persoonlijk plan van aanpak, “inclusiviteitsscan”, werkplekkeninventarisatie)
  • kansen bieden voor coaching en bemiddeling van de specifieke doelgroep.

Ook op Europees niveau adviseert De Overstap op het gebied van re-integratie en jobcoaching.

Neem contact met ons op

Bel me terug
×

×