Re integratie voor gemeente

 


 

Aanbod Re integratie Gemeente

De Overstap heeft met verschillende gemeenten overeenkomsten voor Re-integratiediensten die vallen in Overijssel en directe omgeving. Wij de volgende diensten aan:

 

Zorgdiensten

De Overstap streeft naar een inclusieve samenleving waarbij het zelfstandig leven en werken van mensen ongeacht hun beperkingen zo veel mogelijk wordt bevorderd. De focus ligt vooral op hetgeen cliënt nodig heeft zijn zelfredzaamheid te vergroten, zodat hij in staat is zichzelf maximaal te kunnen ontwikkelen. Op die wijze bieden wij ambulante- of thuisbegeleiding vanuit de WMO.

 

Werkfit en Naar werk re-integratietrajecten

Heeft een werkzoekende  op dit moment een uitkering, maar wil hij of zij graag weer aan het werk maar de weg ernaartoe is nog te moeilijk? Dan helpen wij om deze klant weer Werkfit te maken, zoals dat heet.

Een medewerker weer Werkfit maken, is een traject met drie onderdelen:

  • Het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie;
  • Het versterken van de werknemersvaardigheden;
  • Het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit.

Kortom: welke vaardigheden kan deze persoon nog verbeteren aan zichzelf en aan de manier van werken en hoe kunnen we ervoor zorgen dat werkgevers deze potentiële medewerker graag willen aannemen? Dat zijn de vragen waar we samen met alle betrokken partijen een antwoord op gaan vinden.

Wanneer een medewerker werk fit is en klaar om (weer) aan de slag te gaan, dan begeleiden wij deze persoon graag Naar werk. We zijn een organisatie voor re-integratie en jobcoaching met een sterke focus op de regionale arbeidsmarkt. Onze jobcoaches en re-integratieconsulenten kennen de werkgevers en werkzoekenden in de regio goed en u profiteert als overheidsorganisatie van ons uitgebreide netwerk in Oost-Nederland.

Elke re-integratieconsulent of jobcoach bij De Overstap heeft een beperkt aantal deelnemers, zodat de klant altijd verzekerd is van die persoonlijke begeleiding, aandacht en zorg. We kijken altijd wat past bij de persoonlijke situatie. Onze jobcoaches wonen en werken in de regio en hebben dan ook een grote kennis van de lokale en regionale arbeidsmarkt.

Jobcoaching

 

Jobcoaching

Jobcoaching betekent enerzijds dat we werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen bij uw overheidsorganisatie of bij een ander bedrijf. Dit doen we op de best passende manier voor beide partijen. Anderzijds bieden we de nieuwe werknemer persoonlijke ondersteuning en begeleiding op de werkplek. Zo willen we bereiken dat deze werknemer zijn of haar werk nog beter kan doen. Ook ondersteunen we de werkgever om ervoor te zorgen dat deze optimaal met de nieuwe medewerker kan samenwerken.

De Overstap is een door UWV Erkende Jobcoachorganisatie. Wij leveren onze jobcoachdiensten conform de Beleidsregel Protocol Jobcoach UWV. De kwaliteit van onze jobcoaching wordt doorlopend gemeten bij werknemers en werkgevers. Onze vakbekwame jobcoaches hebben jarenlange ervaring in de begeleiding van mensen met een structurele functionele beperking.

Meer weten over Jobcoaching:…..

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×