Ondersteuning richting werk

Er kunnen heel veel redenen zijn waarom u niet kunt werken, terwijl u dat wel graag zou willen. De Overstap is gespecialiseerd in ondersteuning op dit gebied. Samen met u gaan wij op weg naar werk. Dat kan op meerdere manieren. Welke manier het beste bij u past, overleggen we graag met u.

De Overstap heeft met verschillende gemeenten in Overijssel en net daar buiten afspraken gemaakt over re-integratietrajecten en het coachen van mensen met een arbeidsbeperking.

Werkfit worden

U wilt (weer) aan het werk? Dan kunnen wij helpen om (weer) werkfit te worden, zoals dat heet.

Daarbij richten we ons op drie onderdelen:
– Het in beeld brengen van uw arbeidsmarktpositie;
– Het versterken van uw werknemersvaardigheden;
– Het verbeteren van uw persoonlijke effectiviteit.

Weet u welk werk goed bij u past? En zijn er ook geschikte vacatures in te vinden? Welke dingen kunt u nog verbeteren aan uzelf en aan uw manier van werken en hoe kunnen we ervoor zorgen dat werkgevers u graag willen aannemen? Heeft u een CV en weet u hoe u het beste kunt solliciteren? Dat zijn de vragen waar we samen met u een antwoord op gaan vinden en u uiteraard concreet bij ondersteunen. Het gaat er niet om dat we alle beperkingen wegnemen, want vaak is dat niet mogelijk. Maar we kunnen u wel ondersteunen door er zo goed mogelijk mee om te gaan in een werksituatie. Dat doen we dan ook graag.
Waar mogelijk gaan we op zoek naar een werkervaringsplaats, zodat u kunt ervaren wat het werk is, wat u er leuk of minder leuk aan vind maar ook kijken we naar de (opbouw in) werkbelasting.

 

Begeleiding naar werk

Wanneer u werkfit bent en klaar om (weer) aan de slag te gaan, dan begeleiden wij u graag naar werk.
Iedereen doet het liefst werk wat goed aansluit bij de interesses, kwaliteiten en mogelijkheden die iemand bezit. Op deze manier ga je met plezier naar je werk en kan je dit werk ook voor een langere tijd blijven doen. Dit is het uitgangspunt van duurzaam werk. Het uitgangspunt is kijken naar wat iemand nog wel kan. Daarbij is het wel belangrijk om de belemmeringen in het achterhoofd te houden om ervoor te zorgen dat een werknemer duurzaam kan blijven werken.

 

Van plan tot bemiddeling

Meldt u zich bij ons aan voor een re-integratietraject, dan voeren we eerst een intakegesprek met u. We willen immers even kennismaken met elkaar. Daarna stellen we, in overleg met u, een re-integratieplan op. Hierin staat hoe het traject eruit zal gaan zien en hoe we samen met u het traject gaan aanpakken. Nadat u en de opdrachtgever het plan hebben goedgekeurd, kunnen we aan het traject beginnen.

 

Altijd persoonlijke begeleiding

Elke re-integratieconsulent of jobcoach bij De Overstap heeft een beperkt aantal deelnemers, zodat u altijd verzekerd bent van  persoonlijke begeleiding, aandacht en zorg. We kijken altijd wat past bij uw situatie. Onze jobcoaches wonen en werken in uw regio en hebben dan ook een veel kennis van de lokale en regionale arbeidsmarkt.

"Ook mijn gemeente maakt gelukkig gebruik van De Overstap"

Meyke

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen:

Wat is een Werkfit-traject?

Een Werkfit-traject is een re-integratiedienst voor mensen met arbeidsvermogen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA/WGA, Wajong, WAO of WAZ) hebben. Of voor mensen die een Ziektewet-uitkering van UWV ontvangen. Ook wordt het ingezet voor mensen die vallen in het doelgroepregister en instromen via de verschillende gemeenten. Het Werkfit-traject is erop gericht om jou (weer) fit te maken voor werk. De duur van de begeleiding hangt af van jouw situatie. Je krijgt maximaal 18 maanden begeleiding.

 

Wat is het doel van een Werkfit traject?

Met Werkfit maken werk je aan het versterken van je werknemersvaardigheden. Denk hierbij aan sociale vaardigheden, motivatie en werkhouding. Na het volgen van het traject ben je klaar voor het vinden van een betaalde baan. In overleg met je re-integratieconsulent bepaal jij wat je nodig hebt. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals coaching, sollicitatietraining, een werkervaringsplaats en loopbaanonderzoeken.

Bel me terug
×

×