Jobcoaching voor werknemers

Jobcoaching wordt veelvuldig ingezet en gewaardeerd instrument om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te houden. Jobcoaching is een individuele voorziening die wordt toegekend door het UWV of gemeente. Een nieuwe maatregel maakt het nu ook mogelijk, dat na het ingaan van een dienstverband (van minimaal 6 maanden) alsnog blijkt dat jobcoaching noodzakelijk is dan kan dat in veel gevallen door UWV worden vergoedt. We kijken graag met u mee of u daarvoor in aanmerking komt.

Wij beschikken over specifieke expertise op het gebied van: Autisme Spectrum Stoornis (ASS), klassiek autisme, asperger, PDD-NOS, verstandelijke of psychische beperking, moeilijk lerende, AD(H)D, borderline, depressieve- of burn-out klachten, (gedeeltelijk-) arbeidsongeschiktheid. Daarom bieden wij jobcoaching op maat.

Jobcoaching op maat

Jobcoaching betekent enerzijds dat we u als werkzoekende helpen om weer te kunnen werken. Anderzijds bieden we u persoonlijke ondersteuning en begeleiding op uw werkplek. Zo willen we bereiken dat u uw werk nog beter kunt (blijven) doen. Ook bieden we begeleiding voor werkgevers hoe deze het beste met u kan samenwerken.

Dit doen wij volgens een persoonlijk plan met concrete leerdoelen en duidelijke afspraken. Wij doen dit samen met u. Deskundige en correcte begeleiding is bij ons gewaarborgd van een jobcoach.

jobcoaching voor werknemers

 

Persoonlijke begeleiding

Onze vakbekwame jobcoaches hebben jarenlange ervaring in de begeleiding van mensen met een structurele functionele beperking. Bovendien kan De Overstap niet alleen ondersteuning bieden op de werkplek, maar ook bij het (thuis) zelfstandig leven. Dit doen we al voor vele inwoners van Overijssel waaronder de 14 Twentse gemeenten. De Overstap voldoet aan alle wettelijke eisen.

U zegt het maar, wij staan voor u klaar voor een nieuwe baan!

Heeft u een vraag over jobcoaching? Neem vrijblijvend contact met ons op. Een jobcoach staat u graag te woord!

“Super blij met jobcoaching!”

Martijn

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen:

Wat is een Jobcoach?

Een jobcoach ondersteunt werknemers vanuit een langdurige ziekte of beperking op de werkplek tijdens een proefplaatsing of vanuit een betaalde baan.

Heb je extra ondersteuning nodig vanuit een jobcoach om je werk goed te kunnen doen? Dan kun je in overleg met het UWV, de gemeente of in afstemming met je werkgever gebruik maken van een jobcoach.  Lees meer

 

Wat doet een Jobcoach?

De jobcoach ondersteunt een werknemer op een werkplek. Hij/ zij kijkt niet alleen naar het vergroten van werknemersvaardigheden van de werknemer maar ook naar het versterken van bijvoorbeeld persoonlijke vaardigheden. Bijvoorbeeld als iemand het lastig vindt om hulp te vragen of weinig zelfvertrouwen heeft. De jobcoach bekijkt wat de sterke punten van de werknemer zijn en waar diegene zich nog verder in kan ontwikkelen en wat nodig is op de werkplek.

De jobcoach ondersteunt niet alleen de werknemer maar ook de werkgever. Hij kan de werkgever of de direct leidinggevende bijvoorbeeld voorzien van tips en adviezen in de begeleiding van de werknemer.

Om een goed beeld te kunnen krijgen en gerichte ondersteuning te kunnen bieden kan de jobcoach ook meewerken op de werkplek. Hij is dus aanwezig op de werkplek en ondersteunt de werknemer. Het doel van de jobcoaching (ook wel persoonlijke ondersteuning genoemd) is dat de werknemer zelfstandiger gaat werken en uiteindelijk samen met de werkgever en de leidinggevende kan functioneren zonder hulp van de jobcoach. Lees meer

Bel me terug
×

×