quote

Dit had ik eerder moeten doen

Testcentrum: beroepskeuzetest, loopbaantest en persoonlijkheidstest

Vanuit ons testcentrum bieden wij diverse testen, coaching en begeleiding aan. Lees hier wat adviesbureau De Overstap voor u kan betekenen.

De Overstap onderzoekt door middel van een competentietest naar wat sterke en zwakke competenties zijn van de klant. Deze test laat dus zien waar de klant goed in is en waar hij of zij zich nog verder in kan ontwikkelen.

Er kan daarnaast door De Overstap een beroepskeuzetest worden ingezet, om meer inzicht te krijgen in zijn of haar ambities en welke beroepen het best bij hem of haar past. Ook beschikt De Overstap over persoonlijkheidstesten. Een persoonlijkheidstest is een psychologische test om de karaktereigenschappen van een klant inzichtelijk te krijgen.

Deze wordt het meest gebruikt als hulpmiddel bij loopbaanadvisering en kan ingezet worden vanuit De Overstap bij HRM ondersteuning.

 

Loopbaanbegeleiding

Nog meer dan in het verleden wordt loopbaanbegeleiding ingezet bij werknemers die op zoek zijn of de huidige werkzaamheden nog wel passen bij de eigen ontwikkeling of het gevoel hebben op hun tenen te lopen. Ook werkgevers signaleren dit steeds vaker en maken gebruik van loopbaancoaching om uitval van hun werknemer te voorkomen. De Overstap beschikt als hulpmiddel bij loopbaanadvisering over een competentietest of een beroepskeuzetest om meer inzicht te krijgen in ambities en welke beroepen het best bij hem of haar past.

Om tot een gefundeerd advies te komen, zet De Overstap naast intake- en begeleidingsgesprekken ook steeds vaker een specifieke functiegeschiktheidstest in.

Lees meer: Loopbaanbegeleiding

 

De functiegeschiktheidstest

Dankzij ons testcentrum krijgt u een betrouwbaarder beeld van een (nieuwe) medewerker. Of het nu gaat om een carriereswitsch dan wel om uit te zoeken of een medewerker wel op de goede plek zit, de informatie helpt u en uw medewerker om goede keuzes te maken voor de toekomst. Wij nemen kandidaten een functiegeschiktheidstest af, in combinatie met een aantal gesprekken.

Het Profiel Onderzoek XT is een wetenschappelijk onderbouwde functiegeschiktheidstest waarbij wordt onderzocht of de kandidaat geschikt is voor de concrete functie / het concrete beroep òf waarbij wordt onderzocht voor welke functie of welk beroep de kandidaat geschikt is qua:
–   opleidingsniveau,
–   persoonlijkheidsstructuur en
–   beroepsinteresse.
De combinatie van deze 3 aspecten in één test is uniek.

Er is geen andere test die deze drie onderdelen in één  test meet, daar zijn veelal meerdere testen voor nodig. Bovendien ligt hier een validerings- en betrouwbaarheidsonderzoek op basis van 30.000 kandidaten aan ten grondslag. Het Profiel Onderzoek XT is geschikt voor toepassing van vmbo tot en met hbo en academisch niveau.

 

DISC persoonlijkheidstest

Het DISC (Persolog® persoonlijkheidsprofiel) is een persoonlijkheidstest en geeft inzicht in persoonlijkheid en gedragstendensen van werknemers. De test is geschikt wanneer werknemer meer inzicht wil hebben in het eigen gedrag in combinatie met bepaalde omstandigheden: welk gedrag hoort bij mijn functie? En past mijn functie dan wel bij mij? Zit ik op mijn plek, of kost alles me vreselijk veel energie? De test richt zich op het ontdekken van oorzaken van onderlinge storingen maar ook het ontdekken van kwaliteiten: je begrijpt waarom je met de ene collega of klant beter kunt communiceren dan met de andere. Je snapt waarom de samenwerking in een team wel of niet succesvol is. Het is duidelijk in welke situatie je het best functioneert.
De inzet is goed toepasbaar op:
–   persoonlijkheidsontwikkeling,
–   communicatie,
–   personeelsmanagement en
–   teamontwikkeling.

Het DISC kun je je eigen gedragspatronen uitvinden. Ontdek je je sterke kanten en de keerzijden van je voorkeursgedrag en leer je hoe je hier positief gebruik van kunt maken. Vaak zijn we ons niet bewust van het effect dat wij hebben op anderen, ook communiceren we hierover meestal niet (genoeg). Door bewust een gedrag aan te wenden die passend is in een bepaalde situatie, kun je flexibeler reageren en actief vormgeven aan hoe je wilt communiceren met anderen. Zo wordt de uitkomst tastbaar en snel toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

 

Beroepskeuzetest HZO

Het Hollands Zelf onderzoek (HZO) is een schriftelijk loopbaankeuze instrument dat door de werknemer zelfstandig kan worden ingevuld. De werknemer krijgt hiermee inzicht in zijn/haar eigen interesses, kwaliteiten en drijfveren en wordt gestimuleerd om actief te zoeken naar passende beroepen en functies. Hierdoor is het HZO niet alleen een test, maar ook een uitstekend en waardevol zelfreflectie instrument. Het zelfonderzoek is daarnaast ontwikkeld om de deelnemer te helpen bij de keuze voor een opleiding of beroep.

De Overstap kan in samenwerking met Testlokaal ook andere beroepskeuzetesten inzetten waar in korte tijd inzichtelijk kan worden gemaakt welke werksoort en netwerkcontact bij de kandidaat passend is. Ook werkomstandigheden kunnen daar in mee worden genomen. Het is een korte praktische beroepskeuze test waarbij voorbeeldberoepen worden gegeven en daardoor goed te gebruiken is bij het oriënteren naar ander werk.

Neem gerust contact met ons op voor een test en vraag vrijblijvend naar de (maatwerk) mogelijkheden! Ook interessant is een sollicitatietraining.

Lees meer: Beroepskeuze- persoonlijkheidstest

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×