Uitval door verborgen burn-out, hoe lossen we het op

Volgens het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out (NCPSB) zijn er in ons land vier miljoen verborgen burn-out. NCPSB-voorzitter Theo Immers in het AD: “We zien door de coronacrisis de risicogroep ontzettend stijgen. 56 procent van de werkenden valt binnen zes maanden uit als ze nu geen ondersteuning krijgen. In 2019, toen we dit onderzoek ook uitvoerden, was dat nog maar 17 procent.”

Thuiswerken in combinatie met de zorg voor de kinderen en baanonzekerheid door de huidige economische situatie geven veel mensen een verhoogd gevoel van stress. Immers: Er moet kenbaar worden gemaakt dat dit speelt en preventief actie worden ondernomen.

Hoe voorkomt u uitval als gevolg van corona? Door stresssignalen tijdig te herkennen, kunt u op tijd aan de bel trekken of gedrag aanpassen.


Samen sta je sterker! We hebben onze dienstverlening aangevuld met experts op hun vakgebied. Dit levert voor u alleen maar voordelen op.

Hoe fijn zou het zijn, als er sprake is van uitval door stress of burn-out, om binnen 24 uur gebeld te worden door iemand die kan helpen? Iemand bij de medewerker in de buurt waarbij hij of zij snel terecht kan. De VitaliteitsgGroep doet er alles aan om te waarborgen dat individuele werknemers of de organisatie als geheel op een succesvolle manier wordt geholpen.

De Overstap heeft eigen coaches die middels het VitaliteitsGroep monitoring systeem, ook kunnen worden ingezet bij stress en burn-out hersteltrajecten. Voor meer informatie stuurt u een email naar Gert van Lente.
Vitaliteitsgroep    De Overstap

Vragen? Laat u terug bellen

×