Re-integratie ondersteuning UWV voor werkzoekenden

Er kunnen heel veel redenen zijn waarom u geen passende baan heeft, terwijl u dat wel graag zou willen. De Overstap is gespecialiseerd in ondersteuning op dit gebied met re-integratie. Samen met u gaan wij op weg naar werk. Dat kan op meerdere manieren. Welke manier het beste bij u past, overleggen we graag met u.

De Overstap heeft raamovereenkomsten met het UWV voor coaching en re-integratietrajecten voor mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering, ziektewetuitkering of werkeloosheidsuitkering zoals WAO, WAZ, WIA, Wajong of Ziektewetuitkering.

Wij voeren wij de volgende re-integratie trajecten uit:

Modulaire re-integratie

Als u graag werkfit wilt worden, gaan wij samen met u aan de slag. Soms is het allemaal nog net teveel en moeten er eerst andere stappen worden genomen, daarom heeft UWV de volgende onderdelen beschikbaar gesteld:

Meer weten over deze trajecten
  • Participatie interventie
  • Bevorderen maatschappelijke deelname
  • Praktijk assessment
  • Begeleiding bij scholing

Werkfit worden

Heeft u op dit moment een WAJONG, WIA of ZW uitkering van het UWV, maar wilt u graag weer aan het werk? Dan helpen wij u graag om weer werkfit te worden dankzij re-integratie, zoals dat heet.

Meer weten over werkfit worden

Begeleiding naar werk

Wanneer u werkfit bent en klaar om (weer) aan de slag te gaan dan begeleiden wij u graag naar werk. U kunt bij ons terecht voor verschillende vormen van re-integratie.

Meer weten over begeleiding naar werk

"Dat had ik nou net nodig!"

Joris

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen:

Wat is modulaire dienstverlening?

Soms is het zetten van stappen om je werk te hervatten nog te veel gevraagd. Daarom is er modulaire dienstverlening opgezet. De modulaire re-integratiediensten bestaan uit vier producten (los én in combinatie met elkaar in te zetten) en zorgen ervoor dat we meer tijd hebben om je echt goed te helpen, een soort voor-schakeltraject.

De modulaire re-integratiedienstverlening van UWV is speciaal bedoeld voor mensen met een WIA-, WAO, Wajong- of Ziektewetuitkering. Kortom: ieder die vanuit hun persoonlijke situatie een grotere afstand heeft tot de arbeidsmarkt.

Wat is een Naarwerk-traject?

Een Naarwerk-traject is een re-integratiedienst voor mensen met arbeidsvermogen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA/WGA, Wajong, WAO of WAZ) hebben. Of voor mensen die een Ziektewet-uitkering van UWV ontvangen. Ook wordt het ingezet voor mensen die vallen in het doelgroepregister en instromen via de verschillende gemeenten. Het Naarwerk-traject is erop gericht om jou binnen de gestelde termijn te helpen een passende en duurzame arbeidsplek te vinden. De gestelde termijn is maximaal 9 maanden. Lees meer

Bel me terug
×

×