Loopbaanbegeleiding en loopbaan test

Iedere loopbaan kent momenten waarop je nadenkt of je huidige werk nog wel aansluit bij je dromen, ambities en wensen. Misschien is er onzekerheid over het voortbestaan van je functie, geeft je werk niet meer die voldoening of energie of ben je nieuwsgierig naar welke mogelijkheden er nog meer voor je zijn.
Begeleiding kan je (nieuwe) inzichten geven die je helpen om op het goede spoor te blijven. Door middel van goede begeleiding krijg je helder waar je goed in bent, wat je doelen zijn en hoe je die gaat halen.

Hoe ziet een loopbaanbegeleiding of loopbaan test eruit?

Een loopbaantraject heeft een doorlooptijd van gemiddeld 3 maanden en bestaat uit 6-7 coaching bijeenkomsten van 1,5 uur. Daarnaast kan een test worden ingezet ter ondersteuning van de coaching gesprekken zoals bijvoorbeeld een competentietest, beroepskeuzetest of functiegeschiktheidstest.

In het traject komen de volgende onderdelen aan de orde:

  •  Zelfanalyse: In kaart brengen van persoonlijke eigenschappen, sterktes en zwaktes, overtuigingen, competenties (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? )
  • Arbeidsmarktanalyse: verkennen van (kansen op) de arbeidsmarkt en het bepalen van een realistische zoekrichting
  • Actieplan: een concreet en realistisch ontwikkelings- en actieplan op zowel korte als lange termijn.

 

Wat levert het op?

Gedurende het traject ontdek je wat je drijfveren zijn en wat er voor jou toe doet. Je hebt inzicht in je talenten, kwaliteiten en ambities op heb gebied van werk. Ook weet je waar je energie van krijgt en wat juist energie kost. Je bepaalt samen met je loopbaanadviseur een nieuw, inspirerend en realistisch toekomstperspectief.

 

Hoe verder?

Mogelijk zijn er bij jouw huidige werkgever kansen om talenten, wensen en ambities in een aangepaste of nieuwe functie vorm te geven. Het kan zijn dat er na het volgen van een loopbaantraject behoefte is aan bemiddeling naar werk op de externe arbeidsmarkt.

De Overstap kan je hierin verder begeleiden door bijvoorbeeld een Naar Werk traject in te zetten. Deze begeleiding bestaat uit een sollicitatietraining op maat, loopbaan test en actieve bemiddeling naar werk.

Meer weten over loopbaancoaching? Neem vrijblijvend contact op of laat een berichtje achter.

"Wat was ik blij met de inzicht over mij zelf, dankzij loopbaanbegeleiding"

Maria

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen:

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding  of loopbaancoaching betekent dat je je afvraagt wie je bent, wat je wilt en waarom je dat wilt. En wat eventueel andere mogelijkheden zijn. Bij loopbaanbegeleiding raadpleeg je een deskundige adviseur, die je helpt antwoorden te vinden op brandende (loopbaan-) vragen.

Aanleiding kan zijn bij gedwongen ontslag, verdwijnen van een functie, faillissement of simpelweg dat je niet op de juiste plek zit. Praat met de mensen in je omgeving over wat er aan de hand is op je werk voordat je op zoek gaat naar een loopbaanbegeleider.

De loopbaanadviseur kan gebruik maken van een persoonlijkheids- of interessetest Door op zoek te gaan naar antwoorden op het gebied van je werk krijg je inzicht wat je graag wilt en wat je al kan maar ook waar je nog eventueel aan moet werken.   Lees meer

Wat is loopbaancoaching?

Wat is  loopbaancoaching nu eigenlijk? Loopbaanbegeleiding of coaching verschilt weinig van elkaar.

In beide gevallen gaat om het vinden van antwoorden op jouw vragen. De begeleider of coach helpt je daarbij.

De taak van een loopbaancoach is het helpen van mensen die meer succes willen behalen met hun loopbaan.

Bel me terug
×

×