quote

Wat was ik blij met de inzicht over mij zelf, dankzij loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding en loopbaan test

Iedere loopbaan kent momenten waarop je nadenkt of je huidige werk nog wel aansluit bij je dromen, ambities en wensen. Misschien is er onzekerheid over het voorbestaan van je functie, geeft je werk niet meer die voldoening of energie of ben je nieuwsgierig naar welke mogelijkheden er nog meer voor je zijn.
Begeleiding kan je (nieuwe) inzichten geven die je helpen om op het goede spoor te blijven. Door middel van goede begeleiding krijg je helder waar je goed in bent, wat je doelen zijn en hoe je die gaat halen.

 

Hoe ziet een loopbaanbegeleiding of loopbaan test eruit?

Een loopbaantraject heeft een doorlooptijd van gemiddeld 3 maanden en bestaat uit 6-7 coaching bijeenkomsten van 1,5 uur. Daarnaast kan een test worden ingezet ter ondersteuning van de coaching gesprekken zoals bijvoorbeeld een competentietest, beroepskeuzetest of functiegeschiktheidstest.

In het traject komen de volgende onderdelen aan de orde:

  •  Zelfanalyse: In kaart brengen van persoonlijke eigenschappen, sterktes en zwaktes, overtuigingen, competenties (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? )
  • Arbeidsmarktanalyse: verkennen van (kansen op) de arbeidsmarkt en het bepalen van een realistische zoekrichting
  • Actieplan: een concreet en realistisch ontwikkelings- en actieplan op zowel korte als lange termijn.

 

Wat levert het op?

Gedurende het traject ontdek je wat je drijfveren zijn en wat er voor jou toe doet. Je hebt inzicht in je talenten, kwaliteiten en ambities op heb gebied van werk. Ook weet je waar je energie van krijgt en wat juist energie kost. Je bepaalt samen met je loopbaanadviseur een nieuw, inspirerend en realistisch toekomstperspectief.

 

Hoe verder?

Mogelijk zijn er bij jouw huidige werkgever kansen om talenten, wensen en ambities in een aangepaste of nieuwe functie vorm te geven. Het kan zijn dat er na het volgen van een loopbaantraject behoefte is aan bemiddeling naar werk op de externe arbeidsmarkt.

De Overstap kan je hierin verder begeleiden door bijvoorbeeld een Naar Werk traject in te zetten. Deze begeleiding bestaat uit een sollicitatietraining op maat, loopbaan test en actieve bemiddeling naar werk.

Meer weten over loopbaancoaching? Neem vrijblijvend contact op of laat een berichtje achter.

 

Veel gestelde vragen zijn:

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding of coaching is in eerste instantie het achterhalen wie je bent, wat je graag zou willen en waarom dat is. En dát gericht op je loopbaan. Vanuit de uitkomst daarvan wordt er met loopbaanbegeleiding aan gewerkt om jouw wens te verwezenlijken.

Meestal komt dit voor wanneer iemand tegen problemen aanloopt in z’n loopbaan. Denk daarbij aan gedwongen ontslagen, verdwijnen van een functie, faillissement of simpelweg dat je niet op de juiste plek zit. Het is goed voordat je op zoek gaat naar een loopbaanbegeleider, om eens met de mensen in je omgeving te praten over wat er aan de hand is op je werk.

Er zijn een aantal modules die je doorloopt met loopbaanbegeleiding. De meest intensieve is de persoonlijkheids- of interessetest . Samen met de loopbaancoach worden er vragen gesteld waarbij men op zoek gaat naar antwoorden op het gebied van je werk.  In een persoonlijkheidstest krijg je vragen en opdrachten en kom je wekelijks of tweewekelijks bij de loopbaancoach langs voor een coachingsgesprek.

Wat is loopbaancoaching?

Wat is  loopbaancoaching nu eigenlijk? Wanneer heb je een loopbaancoach nodig? Om hierop antwoord te geven hebben we de volgende vragen die je jezelf kunt stellen:

  • Wat vind je van je carrière?
  • Heb je plezier in je werk?
  • Haal je het maximale uit jezelf?
  • Doe je werk dat bij jou past?
  • Wat zijn je carrièredoelen?
  • Als je thuis komt van werk, krijg je daar energie van of ben je juist uitgeput?

De taak van een loopbaancoach is het helpen van mensen die meer succes willen behalen met hun loopbaan.

Lees hier nog meer veel gestelde vragen 

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×