Loopbaancoaching Hengelo en Zwolle

Steeds meer werkgevers hebben of krijgen te maken met werknemers die dreigen uit te vallen door (langdurige) ziekte (bijv. Burn out). Het gevolg is vaak hoge en niet begrote kosten, die snel op kunnen lopen. Eén bewezen effectieve oplossing voor dit groeiende probleem is de inzet van loopbaanbegeleiding.

Nog meer dan in het verleden wordt loopbaancoaching ingezet bij werknemers die op zoek zijn of de huidige werkzaamheden nog wel passen bij de eigen ontwikkeling of het gevoel hebben op hun tenen te lopen. Ook werkgevers signaleren dit steeds vaker en maken gebruik van loopbaancoaching om uitval van hun werknemer te voorkomen. De Overstap beschikt als hulpmiddel bij loopbaanadvisering over een competentietest of een beroepskeuzetest om meer inzicht te krijgen in ambities en welke beroepen het best bij hem of haar past.

Om tot een gefundeerd advies te komen, zet De Overstap naast intake- en begeleidingsgesprekken ook steeds vaker een specifieke functiegeschiktheidstest in.

Loopbaancoaching in Zwolle en Hengelo, uitval voorkomen

Steeds vaker wordt loopbaanbegeleiding ingezet bij werknemers die ontevreden zijn over hun huidige werkzaamheden. Of zich afvragen of de huidige baan nog wel passend is bij de eigen ontwikkeling. Vooral als het gevoel bestaat op tenen te moeten lopen. Loopbaanbegeleiding kan uitval voorkomen, door tijdig te acteren en uw medewerker de aandacht te geven die hij of zij op dat moment nodig heeft. De Overstap kan u daarbij helpen! Voor loopbaanadvisering beschikken wij over een testcentrum: competentietesten, beroepskeuzetest of loopbaantest veelal in combinatie met een persoonlijkheidstest om meer inzicht te krijgen in ambities, persoonlijkheid en/ of welke beroepen het best bij de kandidaat past.

 

Functiegeschiktheid testen

Wanneer wordt getwijfeld aan de geschiktheid voor een nieuwe of een andere functie binnen het huidige bedrijf of bij een wensberoep buiten het bedrijf, kan een functiegeschiktheidstest worden ingezet waar bij de kandidaat wordt onderzocht of deze geschikt is voor de functie of het wensberoep.
Een loopbaantest kan worden ingezet zodat de kandidaat inzicht krijgt in zijn/haar eigen interesses, kwaliteiten en drijfveren en wordt tevens gestimuleerd om actief te zoeken naar passende beroepen en functies. In combinatie met persoonlijkheidstest waarin de persoonlijkheidsstructuur van de kandidaat wordt gemeten is dit een uniek en wetenschappelijk onderbouwde test.

"Wat was ik blij met de inzicht over mij zelf dankzij Loopbaancoaching"

Elsemiek

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen:

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding  of loopbaancoaching betekent dat je je afvraagt wie je bent, wat je wilt en waarom je dat wilt. En wat eventueel andere mogelijkheden zijn. Bij loopbaanbegeleiding raadpleeg je een deskundige adviseur, die je helpt antwoorden te vinden op brandende (loopbaan-) vragen.

Aanleiding kan zijn bij gedwongen ontslag, verdwijnen van een functie, faillissement of simpelweg dat je niet op de juiste plek zit. Praat met de mensen in je omgeving over wat er aan de hand is op je werk voordat je op zoek gaat naar een loopbaanbegeleider.

De loopbaanadviseur kan gebruik maken van een persoonlijkheids- of interessetest Door op zoek te gaan naar antwoorden op het gebied van je werk krijg je inzicht wat je graag wilt en wat je al kan maar ook waar je nog eventueel aan moet werken.   Lees meer

Wat is loopbaancoaching?

Wat is  loopbaancoaching nu eigenlijk? Loopbaanbegeleiding of coaching verschilt weinig van elkaar.

In beide gevallen gaat om het vinden van antwoorden op jouw vragen. De begeleider of coach helpt je daarbij.

De taak van een loopbaancoach is het helpen van mensen die meer succes willen behalen met hun loopbaan.

Bel me terug
×

×