quote

Wat was ik blij met de inzicht over mij zelf dankzij Loopbaancoaching

Loopbaancoaching Hengelo en Zwolle

Steeds meer werkgevers hebben of krijgen te maken met werknemers die dreigen uit te vallen door (langdurige) ziekte (bijv. Burn out). Het gevolg is vaak hoge en niet begrote kosten, die snel op kunnen lopen. Eén bewezen effectieve oplossing voor dit groeiende probleem is de inzet van loopbaanbegeleiding.

Nog meer dan in het verleden wordt loopbaancoaching ingezet bij werknemers die op zoek zijn of de huidige werkzaamheden nog wel passen bij de eigen ontwikkeling of het gevoel hebben op hun tenen te lopen. Ook werkgevers signaleren dit steeds vaker en maken gebruik van loopbaancoaching om uitval van hun werknemer te voorkomen. De Overstap beschikt als hulpmiddel bij loopbaanadvisering over een competentietest of een beroepskeuzetest om meer inzicht te krijgen in ambities en welke beroepen het best bij hem of haar past.

Om tot een gefundeerd advies te komen, zet De Overstap naast intake- en begeleidingsgesprekken ook steeds vaker een specifieke functiegeschiktheidstest in.

 

Loopbaancoaching in Zwolle en Hengelo, uitval voorkomen

Steeds vaker wordt loopbaanbegeleiding ingezet bij werknemers die ontevreden zijn over hun huidige werkzaamheden. Of zich afvragen of de huidige baan nog wel passend is bij de eigen ontwikkeling. Vooral als het gevoel bestaat op tenen te moeten lopen. Loopbaanbegeleiding kan uitval voorkomen, door tijdig te acteren en uw medewerker de aandacht te geven die hij of zij op dat moment nodig heeft. De Overstap kan u daarbij helpen! Voor loopbaanadvisering beschikken wij over een testcentrum: competentietesten, beroepskeuzetest of loopbaantest veelal in combinatie met een persoonlijkheidstest om meer inzicht te krijgen in ambities, persoonlijkheid en/ of welke beroepen het best bij de kandidaat past.

 

Functiegeschiktheid testen

Wanneer wordt getwijfeld aan de geschiktheid voor een nieuwe of een andere functie binnen het huidige bedrijf of bij een wensberoep buiten het bedrijf, kan een functiegeschiktheidstest worden ingezet waar bij de kandidaat wordt onderzocht of deze geschikt is voor de functie of het wensberoep.
Een loopbaantest kan worden ingezet zodat de kandidaat inzicht krijgt in zijn/haar eigen interesses, kwaliteiten en drijfveren en wordt tevens gestimuleerd om actief te zoeken naar passende beroepen en functies. In combinatie met persoonlijkheidstest waarin de persoonlijkheidsstructuur van de kandidaat wordt gemeten is dit een uniek en wetenschappelijk onderbouwde test.

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×