Onze werkwijze

Wanneer je geïnteresseerd bent in een (2e spoor) re-integratietraject of je wilt geholpen worden naar een leuke baan dan kun je bij De Overstap altijd terecht voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Ook wanneer je belangstelling hebt voor een zorgtraject “zelfstandig leven” of een van onze cursussen ben je aan het juiste adres.

Intake en aanpak
Zodra je besloten hebt om deel te nemen aan een traject bij De Overstap zullen wij in overleg met jou een intakegesprek plannen. Tijdens dit gesprek willen we in kaart brengen wie je bent, wat je graag wilt en welke belemmeringen eventueel een rol kunnen spelen, maar nog belangrijker welke talenten je hebt en wat het einddoel van het traject moet worden.

Na het intakegesprek wordt door de medewerker van De Overstap een plan opgesteld waarin we vastleggen hoe jouw traject er uit zal komen te zien en hoe we één en ander gaan aanpakken en wanneer we verwachten het doel te bereiken.
Dit plan zal door jou goedgekeurd moeten worden en vervolgens door de opdrachtgever (UWV, Gemeente, werkgever). Wanneer dit is goedgekeurd kan er direct gestart worden met het traject.

Re-integratieplan
De invulling van een re-integratietraject kan onder andere bestaan uit het direct vinden van een passende baan. Ook kan dit vooraf gegaan worden gegaan met een arbeidstraining, leer-werkplek, stage, beroepenoriëntatie, sollicitatietraining, jobfinding en jobcoaching. In voorkomend geval kunnen we je ook testen: het Profiel Onderzoek XT. Het is een functiegeschiktheidstest met als doel: het onderzoeken of je geschikt bent voor een concrete functie of beroep. We kunnen ook onderzoeken voor welke functie, beroep je geschikt bent qua opleidingsniveau, persoonlijkheidsstructuur en beroepsinteresse. Een mond vol aan informatie maar dat leggen we graag uit.

Zorgplan
De invulling van een zorgtraject kan onder andere bestaan uit hulp bij je administratie, post en financiën (over facturen, contracten, verzekeringen), hulp bij het boodschappen doen, om huishoudelijke apparaten (te leren) bedienen, leren om het huishouden te doen, om de dag beter in te delen en dingen te ondernemen, leren contact zoeken met mensen in de omgeving, ondersteuning bij het communiceren met anderen, het aanbrengen van structuur, ondersteunen om gedragsproblemen te verminderen. Kortom allemaal zaken die je in het dagelijks leven moeilijk vindt en graag hulp bij wilt hebben.

Kennis van zaken
Onze medewerkers hebben gedegen kennis van verschillende beperkingen, denk daarbij aan o.a. autisme, ADHD, psychische aandoeningen, verstandelijke beperkingen.

De Overstap heeft het OverstapModel® ontwikkeld; een specifieke methodiek voor o.a. de begeleiding van mensen met ‘een grote afstand tot de arbeidsmarkt’. Deze methodiek helpt ons de arbeidstraining, arbeidstoeleiding, de begeleiding op de werkplek maar ook om een zorgtraject op een praktische en toepasbare wijze vorm te geven.
Naast de verschillende handige Auticom tools maken we waar wenselijk ook gebruik van onderdelen uit de Melba methodiek.

Adviesbureau De Overstap is een door UWV erkende organisatie en verzorgd de volgende trajecten en activiteiten:
– WerkFit trajecten,
– Naar Werk trajecten,
– Sociale Activerings-trajecten voor ZW/WAO/WIA/WAJONG-werkzoekenden.
– Re-integratie trajecten Wajong (Autisme, LVG, Psychisch).
– IRO trajecten voor ZW/WAO/WIA/WAJONG- werkzoekenden.
– 50+ trajecten (doelgroep 50 jaar en ouder) voor werkzoekenden.
– Interventie trajecten Verzuim voor UWV (SMZ & AG).
– VCA erkende scholingsorganisatie moeilijklerende.
– Jobcoaching van verschillende doelgroepen.

Adviesbureau De Overstap is een erkende zorgorganisatie en verzorgt trajecten voor o.a. Samen 14 (Twentse Gemeenten)

Verzorgd trainingen en cursussen voor de overheid en werkgevers, o.a.:
– 2e spoortrajecten,
– Werknemersvaardigheden t.b.v. Gemeenten,
– (job-) coaching,
– Maatwerktrajecten, een combinatie van vaardigheidstrainingen en/of re-integratie,
– Sollicitatietraining – VCA training, ook voor moeilijk lerende,
– Schuldhulp training,
– Zorgtrajecten.

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×