De Nationale Zorgklas is de nieuwe manier van opleiden in de zorg

Door het coronavirus zijn zorgprofessionals 24 uur per dag, 7 dagen per week onafgebroken aan het werk. Dat betekent dat de zorg nu alle hulp kan gebruiken. De Nationale Zorgklas is een landelijk initiatief om via een versneld leertraject extra hulpkrachten te realiseren voor in de zorg.

De Nationale Zorgklas biedt kosteloos online trainingen en cursussen aan voor iedereen die zijn of haar steentje wil bijdragen in de zorg ongeacht je loopbaanachtergrond.
Je wordt in korte tijd door een vakdocent klaargestoomd om op een verantwoordelijke wijze aan het werk te gaan in de zorg.
Er zijn verschillende cursussen en opleidingen te volgen, zoals:
– ondersteunend zorgverlener,
– helpen in de zorgorganisatie en
– individuele basiszorg.
Het opleidingsaanbod richt zich momenteel op zorgtaken van niveau 2 en niveau 3.

Op deze manier is het mogelijk om nieuwe medewerkers binnen één week inzetbaar te maken en de huidige zorgmedewerkers breder in te zetten. Na succesvolle afronding van het trainingsprogramma ontvangt de deelnemer een persoonlijk certificaat. Tevens neemt de organisatie ‘extra handen voor de zorg’ contact met jou op om te kijken waar jij ingezet kunt worden. Dat betekent dat er sprake is van baangarantie!

 

Nationale Zorgklas

 

Bijna iedere zorgorganisatie in Nederland zal beamen behoefte te hebben aan meer personeel. Drukte, kosten en corona maken dit echter niet makkelijk. Toch is dit hét moment om actie te ondernemen. Zo bieden de coronabanen werkgevers en zij-instromers de kans om kennis met elkaar te maken. En met één van de 3.000 opleidingstrajecten via de Nationale Zorgklas kan een (nieuwe) werknemer tegelijkertijd opgeleid worden op mbo-niveau 2 of 3. Helemaal kosteloos.

Meer weten over de Nationale Zorgklas? Neem een kijkje op de website www.nationalezorgklas.nl

 

 

Vragen? Laat u terug bellen

×