Wat is jobcoaching en wanneer mag ik een jobcoach inschakelen?

Jobcoaching is een individuele voorziening die wordt toegekend door UWV of gemeente
Je kunt een jobcoach inschakelen als je hulp nodig hebt bij het werken. UWV vergoedt de jobcoach als je langdurig een ziekte of handicap hebt die je belemmert bij je werk. Dit wordt ook wel een structurele functionele beperking (SFB) genoemd. Maak je deel uit van de doelgroep* onder de Participatiewet kun je hiervoor ook bij de gemeente terecht.

 

Wat doet een jobcoach?

Een jobcoach begeleidt je op de werkvloer. Dit kan een externe jobcoach of een interne jobcoach zijn. Als je een arbeidsbeperking hebt, kan een jobcoach jou en je werkgever helpen bij het inrichten van je werk en werkplek.
De jobcoach kan:
– aanwezig zijn bij voorbesprekingen;
– helpen bij het inwerken;
– jou begeleiden op de werkvloer;
– een persoonlijke handleiding voor jou maken.
Nadat je toestemming hebt van UWV of gemeente om je te laten begeleiden door een jobcoach, dan helpt hij/zij je minimaal een half jaar met inwerken. Na een half jaar laat de jobcoach aan UWV of gemeente weten hoe het met je gaat. Elk half jaar bekijkt UWV/gemeente opnieuw of je de jobcoach nog nodig hebt.

 

Wanneer kan ik een jobcoach inschakelen?

Je komt voor een vergoeding van UWV in aanmerking als je voldoet aan de voorwaarden. Je moet bijvoorbeeld een burgerservicenummer (BSN) hebben. En UWV moet vastgesteld hebben dat je een structurele functionele beperking hebt. Daarnaast moet je jobcoach zijn aangesloten bij de door UWV erkende jobcoachleveranciers.
Mensen die onder de doelgroep van de Participatiewet vallen kunnen via de gemeente een vergoeding voor een jobcoach aanvragen. Mensen met arbeidsmogelijkheden die niet in staat zijn om bij voltijdse arbeid het minimumloon te verdienen maken deel uit van de doelgroep*
Heb je vragen over jouw persoonlijke situatie? Kom je er zelf niet uit? Neemt dan gerust contact met ons op, ons team van jobcoaches helpt je graag verder!

* Op grond van artikel 10da van de Participatiewet kunnen zij aanspraak maken op een jobcoach (begeleiding op de werkplek).

De Overstap is al jaren erkend door UWV en gemeenten als Jobcoachorganisatie.

 

Vragen? Laat u terug bellen

Meest recente berichten

×