Praktijkassesment

Je wil graag weer aan het werk maar je hebt nog geen idee welk werk het beste bij je talenten en jouw mogelijkheden past. Je zou graag willen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn.

Om een goede inschatting te maken of en welke re-integratieactiviteiten doelmatig kunnen worden ingezet biedt het (UWV) praktijk assessment uitkomst.

Een praktijk assessment is bedoeld om te onderzoeken over welk arbeidsvermogen je beschikt, of dit vermogen voldoende is om te (kunnen) werken in een betaalde functie en op welke wijze dit vermogen kan worden verbeterd.

Het doel van een praktijkassessment is het inzichtelijk maken van jouw competenties en de mogelijkheden om je naar regulier werk toe te leiden.

Werkwijze

Tijdens een intakegesprek bespreken we wat jouw interesses zijn gericht op werk. Het is mogelijk om een beroepskeuze interessetest hiervoor af te nemen om zo een beter zicht te krijgen. Ook kijken we naar de arbeidsmarkt en wat daar gevraagd en geboden wordt.

Tijdens het assessment

Het traject duurt 4 maanden

Op basis van gesprekken en de uitkomsten van je testen worden er 1 of meerdere werksituaties bezocht en actief deelgenomen om zo te ervaren wat het werk inhoudt.

Na het traject ontvang je een advies over de mogelijkheden, knelpunten en je affiniteit met het werk.

Na het assessment kan, met toestemming van UWV, een vervolgtraject zoals het Werk-fit worden ingezet om de stap naar werk makkelijker te maken.

Voor wie?

Dit traject is geschikt voor mensen met een AG uitkering (WGA, WIA, WAO, Wajong, WAZ), een ziektewet ZW uitkering of een WW uitkering.

Aansluitend zou je bij ons ook het traject Werk-fit kunnen doorlopen.

Vragen? Laat u terug bellen

×