Begeleiding bij scholing

Je bent klaar om weer aan het werk te gaan. Je hebt er zin in. Toch heb je nog enkele stappen te nemen voordat je aan het werk kan én mag. Je hebt namelijk scholing/een opleiding nodig om in bepaalde beroepsrichting te kunnen en mogen werken.

Daarom bieden wij jou ondersteuning bij het volgen van jouw scholing of opleiding, ingekocht bij het UWV. We helpen je met de theoretisch en praktische kant en helpen je om studievaardigheden eigen te maken.

Het doel van de begeleiding bij scholing is om jouw scholing/ opleiding tot een succes af te ronden zodat je vervolgens aan het werk kan en mag.

Werkwijze

Vooraf ga je samen met jouw coach de gekozen scholing of opleiding bespreken. Er wordt een actieplan opgesteld hoe je het beste kan leren/ studeren en bij kan blijven bij de lesstof. Indien nodig heeft je coach contact met de onderwijsinstelling.

Tijdens de begeleiding

De begeleiding duurt maximaal 12 maanden

Tijdens de begeleiding houdt jouw coach je actief en stimuleert je om door te blijven zetten om volgens plan je studie succesvol te kunnen afronden.

We helpen je met:

  • Huiswerkbegeleiding
  • Aanbrengen van focus
  • Aanleren van planmatig studeren
  • Coaching en empoweren om de scholing succesvol af te ronden

Aan het einde van het traject heb je, de door UWV noodzakelijk geachte scholing volledig doorlopen en, indien van toepassing, toetsen afgelegd.

Voor wie?

Dit traject is geschikt voor mensen met een AG uitkering (WGA, WIA, WAO, Wajong, WAZ), een ziektewet ZW uitkering of een WW uitkering.

Vragen? Laat u terug bellen

×