quote

Wat is loopbaanbegeleiding ook al weer?

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding of coaching is in eerste instantie het achterhalen wie je bent, wat je graag zou willen en waarom dat is. En dát gericht op je loopbaan. Vanuit de uitkomst daarvan wordt er met loopbaanbegeleiding eraan gewerkt om jou wens te verwezenlijken.

Meestal komt dit voor wanneer iemand tegen problemen aanloopt in z’n loopbaan. Denk daarbij aan gedwongen ontslagen, verdwijnen van een functie, faillissement of simpelweg dat je niet op de juiste plek zit. Het is goed om voordat je op zoek gaat naar een loopbaanbegeleider, om eens met de mensen in je omgeving te praten over wat er aan de hand is op je werk.

Er zijn een aantal trajecten die je doorloopt met loopbaanbegeleiding. De meest intensieve is de persoonlijkheidstest of traject. Samen met de loopbaancoach worden er lastige gesteld waarbij men op zoek gaat naar antwoorden op het gebied van je werk.  In een persoonlijkheidstest of traject krijg je vragen en opdrachten en kom je wekelijks of tweewekelijks bij de loopbaancoach langs voor een coachingsgesprek.

 

Voor wie is loopbaanbegeleiding?

Iedereen kan baat hebben bij loopbaanbegeleiding. Het maakt niet uit of je werknemer bent of een ondernemer. De grootste doelgroep die voor loopbaanbegeleiding zijn tussen de 30 en 45 jaar oud met een sociaal druk leven. Ten alle tijden wanneer iemand eraan denkt of zijn of haar baan nog wel geschikt is, of als iemand een carrière switch wil maken is het nuttig om eens met een loopbaancoach te praten.

Bij de Overstap helpen wij jou daar ook graag bij. Meer weten? Neem contact op!

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×