Test welk werk bij je past

Je bent opzoek naar jouw droombaan maar uitzoeken welke baan écht bij jou past is vaak moeilijker dan je denkt. Naast het uitzoeken waar jij goed in bent is het belangrijk dat je een baan krijgt dat bij jouw persoonlijkheid past en je ook echt leuk vindt om te doen.

 

Veel werkende vragen zichzelf af:

– Is dit wel wat ik wil?

– Wat zou ik nog meer kunnen?

– Zit ik wel op de juiste plek?

– Wat voor werk past (beter) bij mij?

loopbaanbegeleiding, coaching, werkplezier, ander werk,

Waarom testen?

Dankzij ons testcentrum krijg je een betrouwbaar beeld van je competenties en je talenten. Of het nu gaat om een carrièreswitch dan wel om uit te zoeken of je wel op de goede plek zit, de informatie van onze testen helpt je om goede keuzes te maken voor jouw droombaan.

Vanuit ons testcentrum bieden wij diverse testen aan.

 • Door middel van een competentie- en interessetest kijken wij naar wat jouw sterke competenties zijn i.c.m. waar je interesse ligt. Deze test laat dus zien waar jij goed in bent, waar je interesses liggen en waar jij je nog verder in kan ontwikkelen.
 • Daarnaast kan je kiezen voor een functiegeschiktheidstest of beroepskeuzetest. Met deze test krijg je meer inzicht in jouw ambities en welke beroepen het beste bij jou passen.
 • Ook beschikken wij over persoonlijkheidstesten. Een persoonlijkheidstest is een
  test die inzicht geeft in jouw persoonlijkheid en gedragstendens.

 

LINC test

De LINC test is een digitale interesse/competentietest gebaseerd op de zes menstypen van Holland (zie HZO). Deze test is geschikt wanneer je meer duidelijkheid wil hebben over jouw kwaliteiten, interesses en drijfveren.

Met de uitslag van deze test heb je behalve een mooi inzicht ook volop mogelijkheden om te kijken welke beroepen/sectoren bij jou passen en kun je gerichter zoeken in een speciale database. Je kunt gelijk zien welke baankansen er zijn omdat inzichtelijk gemaakt wordt welke vacatures er op dat vakgebied openstaan.

De LINC test slaat een brug tussen de individuele uitslag en de beroepen – en opleidingenwereld: alle beroepen en opleidingen in onze database zijn gescoord op de zes menstypen van Holland. Je ziet dus meteen wat past.

Ook worden suggesties gegeven voor alternatieve beroepen en is er informatie over baankansen. Je kunt diverse filters inschakelen om het zoeken gemakkelijker te maken.

 

De LINC test is geschikt vanaf 15 jaar met LBO niveau en hoger.

 

Hollands Zelf Onderzoek (HZO)

Het Hollands Zelf Onderzoek (HZO) is een schriftelijk loopbaankeuze instrument (beroepskeuzetest) dat zelfstandig kan worden ingevuld. Je krijgt hiermee inzicht in jouw eigen interesses, kwaliteiten en drijfveren en je wordt gestimuleerd om actief te zoeken naar passende beroepen en functies.

Hierdoor is het HZO niet alleen een beroepskeuzetest, maar ook een uitstekend en waardevol zelfreflectie instrument. Het zelfonderzoek is daarnaast ontwikkeld om je te helpen bij de keuze voor een opleiding of beroep.

De test is beschikbaar in verschillende talen. Vraag naar de mogelijkheden!

Het Hollands Zelf Onderzoek is geschikt vanaf 15 jaar met een LBO niveau en hoger.

 

Profiel Onderzoek XT

Het Profiel Onderzoek XT is een wetenschappelijk onderbouwde functiegeschiktheidstest waarbij wordt onderzocht of je geschikt bent voor de concrete functie / het concrete beroep óf waarbij wordt onderzocht voor welke functie of welk beroep de kandidaat geschikt is qua:
–   opleidingsniveau,
–   persoonlijkheidsstructuur en
–   beroepsinteresse.

Er is geen andere test die deze drie onderdelen in één test meet, daar zijn veelal meerdere testen voor nodig.

De combinatie van deze 3 aspecten in één test is uniek.

Het Profiel Onderzoek XT is geschikt voor toepassing van vmbo tot en met academisch niveau.

loopbaanbegeleiding, coaching, werkplezier, ander werk,

 

DISC persoonlijkheidstest

Het DISC (Persolog® persoonlijkheidsprofiel) is een persoonlijkheidstest en geeft inzicht in jouw persoonlijkheid en gedrag.

De test is geschikt wanneer je meer inzicht wil hebben in jouw eigen gedrag in combinatie met bepaalde omstandigheden:

 • welk gedrag hoort bij mijn functie?
 • En past mijn functie dan wel bij mij?
 • Zit ik op mijn plek, of kost alles me vreselijk veel energie?

De test richt zich op het ontdekken van oorzaken van onderlinge storingen maar ook het ontdekken van kwaliteiten: je begrijpt waarom je met de ene collega of klant beter kunt communiceren dan met de andere. Je snapt waarom de samenwerking in een team wel of niet succesvol is. Het is duidelijk in welke situatie je het best functioneert.

De inzet is goed toepasbaar op:
–   persoonlijkheidsontwikkeling,
–   communicatie,
–   personeelsmanagement en
–   teamontwikkeling.

 

loopbaanbegeleiding, coaching, werkplezier, ander werk,

Met DISC kun je je eigen gedragspatronen uitvinden. Ontdek je je sterke kanten en de keerzijden van je voorkeursgedrag en leer je hoe je hier positief gebruik van kunt maken.

Vaak zijn we ons niet bewust van het effect dat wij hebben op anderen, ook communiceren we hierover meestal niet (genoeg). Door bewust een gedrag aan te wenden die passend is in een bepaalde situatie, kun je flexibeler reageren en actief vormgeven aan hoe je wilt communiceren met anderen. Zo wordt de uitkomst tastbaar en snel toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

De DISC test is geschikt vanaf LBO niveau en hoger.

 

“Ik wist niet goed welke richting ik op wilde met mijn werk. In mijn huidige functie ben ik ingerold door het groeien van de organisatie maar ik voelde mij niet echt op mijn plek. Ik was zoekende naar wat ik echt leuk vind en waar ik mijn kwaliteiten in kwijt kan. Door het maken van de test kwam ik erachter dat er leuke functies zijn die bij mijn persoonlijkheid aansluiten in plaats van dat ik aansloot bij de functie”.

– A –

 

loopbaanbegeleiding, coaching, werkplezier, ander werk,

 

 

Ben je opzoek naar jouw droombaan of wil jij doorgroeien in je carrière en je wil graag weten welk werk het beste bij jou past?

 

Maak een afspraak en doe een test! Wij kijken welke test jij nodig hebt en het beste past bij de vragen die jij hebt.

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op voor het maken van een GRATIS, geheel vrijblijvende afspraak. Deze afspraak kan online plaatsvinden of op onze locatie in Hengelo of Zwolle.

 

Veel gestelde vragen:

Welke testen zijn er allemaal?

Wij bieden 3 soorten testen aan.

 1. De competentie-en interessetest
 2. De functiegeschiktheidstest of beroepskeuzetest
 3. De persoonlijkheidstest

Weet jij niet zo goed welke test jij nodig hebt? Geen probleem! Wij bekijken eerst welke vragen jij hebt waar je een antwoord op nodig hebt. Vervolgens kijken wij welke test jou die antwoorden geeft waar jij naar opzoek bent.

Wat is de LINC test?

De LINC test is een digitale interesse/competentietest gebaseerd op de zes menstypen van het Holland Zelf Onderzoek (zie HZO). Deze test is geschikt wanneer je meer duidelijkheid wil hebben over jouw kwaliteiten, interesses en drijfveren.

Met de uitslag van deze test heb je behalve een mooi inzicht ook volop mogelijkheden om te kijken welke beroepen/sectoren bij jou past en kun je gerichter zoeken in een speciale database.

Lees hier nog meer veel gestelde vragen

 

 

Vragen? Laat u terug bellen

×