Sociaal ondernemen past P-Direkt als een maatpak

Hieronder volgt een leuk bericht over de aandacht die P-Direkt besteedt aan de belangrijke rol die arbeidsparticipanten spelen binnen de Overheid.

P-Direkt is het rijksbrede shared service center (SSC) voor personeelszaken van de rijksambtenaar. Met hun ‘participatie met p-dossiers’ bieden zij mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle baan. De Rijksbrede Benchmark Groep merkte het initiatief op en nomineerde P-Direkt voor hun RBB award. Adviesbureau De Overstap coacht sinds december 2016 een grote groep van de participanten in Zwolle.

Directeur van P-Direkt, Edgar Heijmans, schreef hier het volgende over:
Zoals de kleren de man maken, zo maken de mensen de organisatie. Bij de uitreiking van de RBB Award, waar we door de zware concurrentie helaas net naast grepen, realiseerde ik me dat weer eens. Trots was ik op de medewerkers, die daar vol vuur onze good practice ‘Etiketjes plak je op een fles’ voor het voetlicht brachten. P-Direkt stond zijn mannetje.

Geen prijs, wel kampioenen

‘Fits like a glove’, zeggen we als iets als gegoten zit, en zo past het sociaal ondernemen P-Direkt als een maatpak. Dit is ook de Rijksbrede Benchmark Groep niet ontgaan. Vorig jaar trok het creëren van werkgelegenheid op Bonaire hun belangstelling, dit jaar nomineerden zij ons weer voor de RBB Award, een prijs voor het beste en meest breed toepasbare maatschappelijke initiatief van een overheidsinstantie.
De prijs ging helaas niet mee naar huis, maar de echte kampioenen zijn natuurlijk de arbeidsparticipanten. Dat bleek wel uit de grote interesse vanuit andere organisaties voor onze aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een echte, nuttige werkplek te bieden. De hele dag trok ons P-Direkt café veel belangstellenden onder het genot van een flesje sap, mét etiketje. Ik verwacht hier zeker nog een vervolg op.

Bron: P-Direkt Corporate communicatie

Onze trotse Jobcoaches die groep in Zwolle begeleiden zijn: Gert van Lente, Esther Broer, Winnie Ordelman, Mirjana van Tulden (tijdelijk)

Vragen? Laat u terug bellen

×