Interactieve inspiratie workshop

‘Verlangen naar gezonde werkdruk

Deze interactieve workshop zet je aan het denken over je eigen mindset, creëert verbinding en bewustwording!

 

Wil je als HR manager, businesspartner of leidinggevende ondervinden wat deze workshop kan doen in jouw organisatie/team, ervaar dit dan eerst zelf!

Workshop HR managers, interactief, Erve Hulsbeek

Context

We hebben te maken met extreme omstandigheden ten gevolge van Covid-19. Hoge werkdruk, verdriet om verlies, angst voor het onbekende, onzekerheid over de toekomst en een hoog ziekteverzuim. De kans is groot dat je als HR, leidinggevende of manager te maken krijgt met deze uitdagende omstandigheden.

Neem een eerste, inspirerende stap op weg naar een gezonde werkdruk met minder stress en ervaar dat je organisatie hier baat bij heeft. Gezond blijven is een constant proces, dat aandacht vraagt. Zeker in deze uitzonderlijke situatie. Met elkaar ben je alerter om bedreigingen voor je gezondheid te herkennen en aan te pakken. Deze workshop kan je helpen een begin te maken met dat te doen wat je echt wilt, of iemand anders te helpen bij het bereiken van z’n doelen. Samen blijf je fit, creatief, gezond en ondernemend!

 

Wat is het?

Een interactieve workshop van 2 uur. Na een inspirerende introductie doen we een aantal korte oefeningen, zijn er stellingen, filmpjes en meer. De deelnemers worden uitgedaagd om keuzes te maken, zonder oordeel te verbinden, zich bewust te worden van ‘Waar sta ik nu?’,  te veranderen en te vernieuwen met impact.

 

Voor wie?

HR managers, businesspartners, en leidinggevenden die behoefte hebben aan handvatten en die op zoek zijn naar een effectieve impuls voor meer werkplezier in de organisatie.

 

Programma:

15.00   Ontvangst

15.30   Aanvang workshop

17.30   Einde workshop

18.00  Gelegenheid tot napraten met een hapje en drankje

 

Locatie: Workshop, HR managers, De overstap

 

Investering: € 25 per deelnemer

 

Hieronder volgt nog meer informatie:

Lees meer over Re-integratiebureau De Overstap

Een stap in een goede richting

De Overstap is een organisatie met jarenlange ervaring op het gebied van advies, coaching en bemiddeling voor (2e spoor) re-integratie, jobcoaching en burn-out problematiek.
Wij bieden professionele, resultaatgerichte en flexibele coaching bij het zoeken naar (ander) werk of hulp bij het werk op de plek waar nu gewerkt wordt. Van voorbereiden op werk, het vinden van een baan tot begeleiding op maat.

Re-integratie
Wij onderscheiden ons door onze deskundige en vlotte re-integratiebegeleiding.

Een re-integratietraject stemmen wij af op de situatie van de werknemer.

Het Overstapmodel bestaat uit:

 • Uitgebreide Intake
 • Assessment
 • Loopbaanadvies
 • Arbeidsmarkt oriëntatie en benadering
 • Acquisitie en bemiddeling

Lees meer over re-integratie

Jobcoaching
Jobcoaching betekent dat we met een persoonlijk plan met concrete leerdoelen en duidelijke individuele ondersteuning en begeleiding op de werkplek bieden.

Zo willen we bereiken dat de werknemer zijn of haar werk nog beter kan (blijven) doen.

Lees meer over jobcaoching

Vitaliteitscoaching
Vitaliteitscoaching is voornamelijk gericht op stress en burn-out en hier opvolgende re-integratie van werknemers.

Door een intensief herstelprogramma, waar verbinding met de werknemer is, wordt er gewerkt aan:

 • Een verlaging van stress
 • Vergroting van werkvermogen
 • Grotere inzetbaarheid
 • Meer werkplezier

Met als doel duurzaam te re-integreren.

Wat valt onder re-integratie?

Wat is re-integratie?

Lees meer over De VitaliteitsGroep

De VitaliteitsGroep is een landelijke organisatie met een 80-tal specialisten en diverse partner bedrijven die medewerkers en management met hoge stress, overspannenheid, burnout klachten of psychische letselschade helpen duurzaam te herstellen.

Wij geloven erin dat je samen meer kunt bereiken dan alleen

Onze slogan is; “Daar word je beter van”. Je zou het een all-win principe kunnen noemen, gericht op het welbevinden van ieder individu maar ook het welbevinden van de gemeenschap, of dat nu een bedrijf, organisatie of gezin is. De cliënt wordt er beter van omdat we verder gaan dan het aanreiken van inzichten en tools, we zijn betrokken en toegewijd! De dierbaren rondom de cliënten worden er beter van, ook zij voelen zich gesteund als ze ervaren dat hun naaste snel herstelt. En tenslotte wordt ook de werkgever en/of verzekeraar er beter van doordat hij minder lang wordt geconfronteerd met lang verzuim en het veel kosten bespaart.

Ons team van specialisten staat klaar om binnen 24 uur aan de slag te gaan

We doen er alles aan om te waarborgen dat wij individuele werknemers of de organisatie als geheel op een succesvolle manier kunnen begeleiden

Snelheid en het bewaken van meerdere processen, waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat, is waar de VitaliteitsGroep onderscheidend in is

Met een keuze uit ruim 150 expertises, technieken & vaardigheden die in een traject kunnen worden ingezet, is de VitaliteitsGroep voor Nederland écht uniek

Het directe gevolg van onze gestructureerde aanpak is dat terugval een volledig voorspelbare uitzondering is geworden

Daar wordt je beter van

Reacties van klanten en deelnemers op de workshop

HR Manager BYLDIS

Op een maandagavond in 2020 hebben jullie een prima workshop verzorgd bij Byldis.

Ik vind het fijn om zoveel positieve reacties vanuit de deelnemers te ontvangen. Dankjewel daarvoor.

Je wist iedereen goed te betrekken en de workshop interactief te houden. De opbouw in diepgang en confrontatie gedurende de workshop was duidelijk voelbaar waarbij de veiligheid van een ieder gewaarborgd bleef. Hoe moeilijk is het om oordeelloos en oprecht geïnteresseerd te luisteren, complimenten te geven en ontvangen en te focussen op zaken die goed gaan i.p.v. op zaken die niet goed gaan.

De geluiden die ik terug hoor in de organisatie:

 • ‘Ik werd aangezet na te denken over dingen die ik automatisch deed en vanzelfsprekend vond’
 • ‘De vraag wat vind ik nou écht belangrijk heeft me emotioneel geraakt’
 • ‘Ik ben collega’s heel anders gaan zien door deze workshop’
 • ‘Ingrijpend, confronterend maar bovenal positief opbouwend. Moeten we snel herhalen voor meer collega’s’
 • ‘Het is maar net hoe je dingen wil zien en dan ook ziet’
 • ‘Ik heb vandaag al een voorbeeld vanuit de workshop toegepast in het werk’
 • ‘De voorbeelden en filmpjes hebben me geraakt. Ik moest zelfs een traantje wegpinken’

 

HR manager SMART Photonics

Het heeft ons een beter inzicht gegeven over werkstress. Niet in de zin van praktische handvaten/tools om je dagelijkse taken beter te managen maar in de zin van “mindset”. Hoe sta je in het leven, hoe neem je deze waar, wat vind je belangrijk en hoe reageer je op situaties. Wanneer je als mens goed in je vel zit, goede (werk)keuzes hebt gemaakt in het leven en een positieve mindset kan inzetten,  zul je minder werkstress ervaren. Daarnaast was het erg verbindend om met elkaar deze workshop te doen omdat je elkaar beter leert kennen op gevoelige onderwerpen waardoor je meer begrip voor elkaar hebt op het werk. Dat was een extra meepakker.

 

Aanmelden

Vragen? Laat u terug bellen

×