Jobcoaching voor werknemers

Jobcoaching is een vorm van persoonlijke begeleiding en ondersteuning op de werkplek, speciaal ontworpen om mensen met beperkingen, belemmeringen, of andere uitdagingen te helpen bij het vinden, behouden en succesvol functioneren in een baan. Het doel van jobcoaching is om de werknemer in staat te stellen zelfstandig en effectief te functioneren in zijn of haar functie, ongeacht de specifieke hindernissen waarmee hij of zij te maken heeft.

 

Jobcoaching op maat

Een jobcoach werkt nauw samen met de werknemer, de werkgever en eventuele andere betrokken partijen, zoals arbeidsdeskundigen of re-integratieprofessionals. De jobcoach biedt individuele begeleiding en training op de werkplek, waarbij hij of zij rekening houdt met de specifieke behoeften en vaardigheden van de werknemer. Dit kan onder meer inhouden:

Ondersteuning bij het aanleren van taken en vaardigheden: De jobcoach kan helpen bij het begrijpen van de taken die bij de functie horen en de bijbehorende vaardigheden aanleren.

Aanpassingen op de werkplek: De jobcoach kan samen met de werkgever werkaanpassingen of hulpmiddelen identificeren en implementeren om de werkomgeving beter af te stemmen op de behoeften van de werknemer.

Communicatie: De jobcoach kan helpen bij communicatie met collega’s en leidinggevenden, bijvoorbeeld door sociale vaardigheden te verbeteren en misverstanden te voorkomen.

Zelfvertrouwen en motivatie: De jobcoach ondersteunt de werknemer bij het opbouwen van zelfvertrouwen, het stellen van doelen en het behouden van motivatie in de loopbaan.

Conflictbeheer: In situaties waarin conflicten ontstaan, kan de jobcoach helpen bij het oplossen van problemen en het handhaven van een positieve werkomgeving.

Jobcoaching is een waardevol instrument om inclusief werkgeverschap te bevorderen en mensen met beperkingen te helpen actief deel te nemen aan het arbeidsproces. Het is afgestemd op de individuele behoeften van de werknemer en is gericht op duurzaam succes op de werkplek.

Een nieuwe maatregel maakt het nu ook mogelijk, dat na het ingaan van een dienstverband (van minimaal 6 maanden) alsnog blijkt dat jobcoaching noodzakelijk is dan kan dat in veel gevallen door UWV worden vergoedt. We kijken graag met u mee of u daarvoor in aanmerking komt.

jobcoaching voor werknemers

Onze vakbekwame jobcoaches hebben jarenlange ervaring in de begeleiding van mensen met een structurele functionele beperking. Bovendien kan De Overstap niet alleen ondersteuning bieden op de werkplek, maar ook bij het (thuis) zelfstandig leven. Dit doen we al voor vele inwoners van Overijssel waaronder de 14 Twentse gemeenten. De Overstap voldoet aan alle wettelijke eisen.

U zegt het maar, wij staan voor u klaar voor een nieuwe baan!

Heeft u een vraag over jobcoaching? Neem vrijblijvend contact met ons op. Een jobcoach staat u graag te woord!

“Super blij met jobcoaching!”

Martijn

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen:

Wat is een Jobcoach?

Een jobcoach ondersteunt werknemers vanuit een langdurige ziekte of beperking op de werkplek tijdens een proefplaatsing of vanuit een betaalde baan.

Heb je extra ondersteuning nodig vanuit een jobcoach om je werk goed te kunnen doen? Dan kun je in overleg met het UWV, de gemeente of in afstemming met je werkgever gebruik maken van een jobcoach.  Lees meer

 

Wat doet een Jobcoach?

De jobcoach ondersteunt een werknemer op een werkplek. Hij/ zij kijkt niet alleen naar het vergroten van werknemersvaardigheden van de werknemer maar ook naar het versterken van bijvoorbeeld persoonlijke vaardigheden. Bijvoorbeeld als iemand het lastig vindt om hulp te vragen of weinig zelfvertrouwen heeft. De jobcoach bekijkt wat de sterke punten van de werknemer zijn en waar diegene zich nog verder in kan ontwikkelen en wat nodig is op de werkplek.

De jobcoach ondersteunt niet alleen de werknemer maar ook de werkgever. Hij kan de werkgever of de direct leidinggevende bijvoorbeeld voorzien van tips en adviezen in de begeleiding van de werknemer.

Om een goed beeld te kunnen krijgen en gerichte ondersteuning te kunnen bieden kan de jobcoach ook meewerken op de werkplek. Hij is dus aanwezig op de werkplek en ondersteunt de werknemer. Het doel van de jobcoaching (ook wel persoonlijke ondersteuning genoemd) is dat de werknemer zelfstandiger gaat werken en uiteindelijk samen met de werkgever en de leidinggevende kan functioneren zonder hulp van de jobcoach. Lees meer

Bel me terug
×

×