quote

Het doelgroepregister

Wat is een doelgroepregister?

Het doelgroepregister is een landelijk register met gegevens van mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Dit is een afspraak tussen het de overheid en werkgevers om te zorgen voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit zijn mensen die moeilijk werk vinden of behouden door een ziekte of handicap. UWV beheert dit doelgroepregister.
Werkgevers kunnen in het register bekijken of een kandidaat welke zij willen aannemen in het doelgroepregister staat in geschreven. Werkgevers hebben afspraken gemaakt met de overheid om banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Het doel van de banenafspraak is om zoveel mogelijk mensen met een beperking aan het werk te krijgen.

 

Het verschil tussen doelgroepregister en Wajong

Een Wajong uitkering kon je voorheen aanvragen wanneer je tussen 18 en 25 jaar oud en een arbeidsbeperking had of als de arbeidsbeperking werd ontstaan voor je 25e verjaardag. Bij een Wajong uitkering kreeg je naast een uitkering ook extra begeleiding op de werkvloer. Nu is dat veranderd naar een registratie in het doelgroepregister. Is het onmogelijk om te kunnen werken en lukt dit niet langer dan 30 minuten, dan krijg je een Wajong uitkering.

 

Het doel

Als je als werkzoekende bent opgenomen in het register, is het vinden van een nieuwe baan een stuk groter. Je kan dan namelijk gebruik maken van een jobcoach die je helpt met het vinden van een nieuwe baan of je krijgt begeleiding zodat je dan een baan kunt vinden. In het indicatie banenafspraak gesprek wordt er gekeken of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

 

Voordelen van de werkgever

De werkgever heeft vele voordelen aan het doelgroepregister. Wanneer je wordt aangenomen, kan de werkgever gebruik maken van verschillende vergoedingen en regelingen. Dit maakt het voor de werkgever aantrekkelijker om jou aan te nemen. De werkgever krijgt hiervan een melding en kan er gekeken worden of de werkgever zich voldoet aan de quotumwet.

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×