Loopbaanbegeleiding en loopbaan coaching

‘Beter voorkomen dan genezen’ – een open deur maar nu nog actueler dan het voorheen al was voor werkgevers!

Steeds meer werkgevers hebben of krijgen te maken met werknemers die dreigen uit te vallen door (langdurige) ziekte met als gevolg vaak hoge en niet begrote kosten, die snel op kunnen lopen. Eén bewezen effectieve oplossing voor dit groeiende probleem is de inzet van loopbaanbegeleiding.

 

Loopbaanbegeleiding om uitval te voorkomen

Steeds vaker wordt loopbaanbegeleiding ingezet bij werknemers die ontevreden zijn over hun huidige werkzaamheden of zich afvragen of de huidige baan nog wel passend is bij de eigen ontwikkeling. Vooral als het gevoel daar is van het op tenen te moeten lopen. Goede begeleiding kan uitval voorkomen, door tijdig te acteren en uw medewerker de aandacht te geven die hij of zij op dat moment nodig heeft.

 

Loopbaan coaching voor passend werk

De Overstap beschikt als hulpmiddel bij loopbaanadvisering over: een competentietest, beroepskeuzetest of loopbaantest veelal in combinatie met een persoonlijkheidstest om meer inzicht te krijgen in ambities, persoonlijkheid en/ of welke beroepen het best bij de kandidaat past.

Een loopbaantest kan worden ingezet zodat de kandidaat inzicht krijgt in zijn/haar eigen interesses, kwaliteiten en drijfveren en wordt tevens gestimuleerd om actief te zoeken naar passende beroepen en functies.

 

Loopbaan test en hulpmiddelen

Wanneer wordt getwijfeld aan de geschiktheid voor een functie binnen het huidige bedrijf of een wensberoep, kan een functiegeschiktheidstest worden ingezet waar bij de kandidaat wordt onderzocht of deze geschikt is voor de functie of het wensberoep. In combinatie met persoonlijkheidstest waarin de persoonlijkheidsstructuur van de kandidaat wordt gemeten is dit een uniek en wetenschappelijk onderbouwde test.

Nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie over beroepskeuzetest, loopbaan test of persoonlijkheidstest? In ons testcentrum vind u uitgebreide informatie.

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×