Ik kon weer aan het werk dankzij 2e spoor reintegratie bij De Overstap

Re-integratie (tweede) 2e spoor: ons specialisme

Kan uw medewerker niet geholpen worden via jobcoaching op de werkplek? Dan is een zogenoemd tweede spoortraject de oplossing. In deze vorm van 2e spoor reintegratie zijn wij gespecialiseerd. Profiteer ook van ons ruime netwerk en van onze ervaring op het gebied van jobfinding, jobcarving, empowerment en sollicitatieondersteuning.

 

Eerst inzicht, daarna maatwerk

Allereerst maken we samen met u als werkgever een analyse van de situatie. Na een intakegesprek met de medewerker stellen wij een concreet re-integratieadvies op inclusief een maatwerktraject. Goed om te weten: afhankelijk van de verzekering worden tweede spoor re-integratietrajecten (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Volop ervaring en korte lijnen in re-integratie 2e (tweede) spoor

U zoekt deskundige en vlotte re-integratie specialist in re integratie spoor 2 voor een goede prijs. Wij zorgen daarvoor. Ons grote netwerk en onze jarenlange ervaring helpt zowel u als uw medewerker verder. De Wet verbetering poortwachter kennen we op ons duimpje en we zorgen dat u hieraan voldoet. Bovendien zijn we goed bereikbaar en door de korte lijnen die we met u hebben, reageren we altijd vlot. Wilt u even overleggen, dan staan we voor u klaar. Vooral in Oost Nederland.

 

Grote afstand tot de arbeidsmarkt? Geen probleem!

De Overstap heeft veel ervaring met de doelgroep die een grote afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Denk daarbij aan o.a. Wajong, WIA/WAO, WWB, Participatiewet, ziektewet e.d. We beschikken over professioneel en deskundig opgeleide medewerkers die coaching, empathie, eerlijkheid en respectvol handelen centraal stellen in hun werk.

 

Hoe kunnen wij u helpen met tweede spoor reintegratie?

Wij helpen u met de volgende stappen in het proces:

  • Uitgebreide Intake. Hier worden de verwachtingen, doelstellingen en re-integratieafspraken vastgelegd in het re-integratieplan.
  • Assessment. In deze fase wordt de werknemer bewust van zijn kwaliteiten, vaardigheden, interesses en het beschikbare netwerk ten behoeve van de re-integratie.
  • Loopbaanadvies (optioneel). Om te onderzoeken welke functies en beroepen passend zijn bij de kwaliteiten van uw werknemer wordt gebruik gemaakt van ons testcentrum.
  • Arbeidsmarktoriëntatie. Wanneer duidelijk is welke functies passend zijn voor uw werknemer worden deze getoetst op haalbaarheid (regio, vraag en aanbod). Niet-haalbare beroepen worden uitgesloten.
  • Arbeidsmarktbenadering. Uw werknemer gaat onder begeleiding aan de slag met het schrijven van sollicitatiebrieven en het voeren van gesprekken. Sollicitatiegesprekken worden samen met De Overstap gedegen voorbereid.

Wij vertellen u graag wat onze ideeën zijn. Download onze tweede spoor re integratie folder

Nieuwe Werkwijzer Poortwachter van december 2018 lezen of downloaden

Checklist Zieke werknemer begeleiden volgens Wet Poortwachter

 

Re-integratie 2e (tweede) spoor? Neem contact op!

Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×