quote

Langerdurige ziekteverzuim en arbeidsongeschikt worden

Wat valt onder (2e spoor) re-integratie?

Re-integratie komt bij bedrijven voor wanneer een medewerker langer ziek raakt waardoor er een langdurige ziekteverzuim dreigt en dat iemand arbeidsongeschikt wordt. Met re-integratie is het doel om medewerkers weer aan het werk te krijgen.

Dat kan op verschillende manieren. Je kunt een medewerker opnieuw aan het werk krijgen bij het huidige bedrijf, of bij een andere bedrijf wanneer het lukt lukt bij de huidige werkgever.

Wat te doen bij langdurige ziekte?

In sommige gevallen lukt het niet om een medewerker aan het werk te krijgen bij arbeidsongeschiktheid. Er zijn gevallen waarbij een situatie ergers is dan vooraf verwacht. Maar wat kun je doen als iemand langdurig ziek is? Daarvoor is er hulp en ondersteuning bij re-integratie bij De Overstap.

Hulp bij re-integratie

Hulp en ondersteuning is belangrijker om re-integratie te laten slagen. Hoe langer iemand ziek is, hoe belangrijker begeleiding is. De eindverantwoordelijkheid voor re-integratie ligt in eerste instantie bij de werkgever maar ook de werknemer heeft verplichtingen.

Onder re-integratie valt dan ook het volledig begeleiden, ondersteunen en helpen van de werknemer om weer aan het werk te kunnen gaan. Dat kan ook betekenen dat een medewerker onder behandeling kan komen bij een arts specialist of therapeut. Deze bekijkt de klachten vanuit medisch oogpunt om zo te beoordelen wat een medewerker wel of niet kan op basis van gezondheid. Ook kan er perspectief worden geboden wanneer een specialist kan inschatten wanneer de medische staat verbeterd is.  Kort gezegd betekent dit verder kijken dan de klachten en vooral vooruitkijken naar mogelijke andere oplossingen.

Als iemand verzekerd is kan diegene zijn of haar verzekering inschakelen. En aan de andere kant kan een bedrijf een arbodienst hebben die hulp en ondersteuning biedt. Een medewerker zal dan vanuit de arbodienst verschillende specialisten kunnen spreken om te bepalen wat er nodig is om iemand weer aan het werk te krijgen. Dat is het belang van goede re-integratie.

De Overstapt heeft kennis en ervaring als het gaat om re-integratie. Zowel 1e en 2e spoor re-integratie, maar vooral voor mensen die moeilijk aan het werk kunnen met een langdurige 2e spoor re-integratie situatie. Op zoek naar specialisme op dit gebied? Neem gerust contact op.

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×