Hoe ziet een outplacementtraject eruit

Een outplacementtraject bestaat uit verschillende onderdelen. Per situatie kan een outplacementtraject er anders uit zien. Echter geven we hierbij een globale standaard van hoe een outplacementtraject eruit ziet.

 

Intakegesprek en trajectplan opstellen

Tijdens het intakegesprek wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden die er zijn om outplacement succesvol te laten verlopen. Gesprekken vinden plaats met zowel werkgever als werknemer. Er wordt gesproken wat de wensen zijn van de kandidaat, het ontslag wordt verwerken en er wordt geïnventariseerd wat de mogelijkheden en competenties zijn van een kandidaat. Met behulp van de intake wordt er een trajectplan opgesteld.

 

Verwerking van het ontslag

Wanneer iemand ontslagen worden heeft dit een grote impact. Daarom is het belangrijk om het ontslag eerst goed te verwerken voordat er wordt gewerkt aan outplacement. Met behulp van begeleiding wordt er gewerkt aan de verwerking van het ontslag. Eenmaal verwerkt, kunnen we overgaan met als focus om een nieuw baan te vinden voor en met de kandidaat.

 

Zelfanalyse en training

Tijdens het proces van zelfanalyse en trainingen wordt er eerst in kaart gebracht welke kwaliteiten en vaardigheden een kandidaat heeft. Er wordt gekeken waar mogelijkheden liggen en persoonlijke doelstellingen worden eveneens in kaart gebracht.

 

Kwaliteiten in kaart brengen

Alle kwaliteiten van een kandidaat worden in kaart gebracht om goed te kunnen bepalen want de kansen zijn van een nieuwe baan. Wie is de kandidaat, wat kan diegene en wat zou hij of zij graag willen? Om achter relevant informatie te komen, wordt er gebruik gemaakt  van loopbaan testen, competentietesten en gesprekken.

 

Op zoek naar een nieuwe baan

Nu in kaart is gebracht wat de kwaliteiten zijn van een kandidaat en wat diegene graag zou willen, kunnen we aan de slag met het vinden van een nieuwe baan. Er worden hierbij sollicitatietrainingen gegeven en geholpen bij het sollicitatieproces. Daarbij wordt er ook uitleg gegeven hoe er gebruik gemaakt kan worden van het internet: LinkedIn, vacaturesites en etc.

De werknemer zal actief aan de slag moeten gaan om te zorgen dat er een sollicitatiegesprek plaats kan vinden. Ook ter voorbereiding op het gesprek kunnen kandidaten een training krijgen. Er wordt ondersteuning geboden in acquisitie en vacature analyse.

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×