Een professionele organisatie waar je van op aankunt!

Ambulante begeleiding thuis

De visie van De Overstap is het streven naar een inclusieve samenleving waarbij het zelfstandig leven en werken van mensen ongeacht hun beperkingen zo veel mogelijk wordt bevorderd. En dat doen wij met behulp van ambulante begeleiding thuis.

De focus ligt op hetgeen cliënt nodig heeft zijn zelfredzaamheid te vergroten, zodat hij in staat is zichzelf te kunnen ontwikkelen. Op die wijze bieden wij thuisbegeleiding.

Wij vinden het belangrijk dat onze professionele grondhouding ontzorgend is en toegankelijk voor iedereen. Wij bieden ondersteuning, deskundigheid en vertrouwen op een wijze zoals wij die zelf ook zouden willen ontvangen. Onze dienstverlening kenmerkt zich door een pragmatische, innovatieve en resultaatgerichte aanpak waarbij een grote mate van betrokkenheid van iedereen centraal staat.

 

Ambulante begeleiding specifiek voor de persoonlijke situatie

Omdat we onze klanten pas écht van dienst kunnen zijn als we ons verdiepen in hun situatie, gaan we allereerst met hen om tafel voor een nadere kennismaking. We vragen daarbij vooral om aan te geven wat hun wensen zijn en wat ze van ons verwachten. Vervolgens vertellen wij graag waar we mogelijkheden zien voor ambulante begeleiding thuis. Samen komen we tot de beste oplossing en leggen dat vast in een zorgplan.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Hoe vaak de begeleiding thuis plaatsvindt;
  • Maar ook dat daar tussendoor ruimte is voor het plannen van eventuele noodzakelijke afspraken (thuis of bij instanties);
  • Wanneer cliënt en coach eventueel ook app- bel- en mailcontact hebben;
  • Hoewel cliënt en coach beiden verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de activiteiten, draagt de coach altijd zorg voor de coördinatie;
  • Dat bijstellingen en veranderingen van het zorgplan eerst mondeling worden besproken en daarna schriftelijk worden vastgelegd;
  • Welke partijen mede deel uitmaken van het zorgplan (gezinsleden, vrijwilligers, mantelzorgers, basisvoorziening) en op welke manier zij hierbij worden betrokken en natuurlijk op welke wijze er contact wordt onderhouden en wie dit verzorgt.

Onze medewerkers weten mensen te stimuleren en activeren met het doel de zelfredzaamheid te vergroten. Onze medewerkers fungeren als ‘begeleider op maat’.

Download de Zorgfolder

 

Eigen bijdrage Wmo of WLZ nader uitgelegd… 

 

De 14 Twentse gemeenten:
Twenterand
Tubbergen
Hellendoorn
Dinkelland
Wierden
Almelo
Rijssen – Holten
Borne
Oldenzaal
Losser
Hengelo
Hof van Twente
Enschede
Haaksbergen

Verder in Overijssel:
Zwartewaterland
Westerveld
Deventer
Olst
Wijhe
Hardenberg
Ommen

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×