Gratis ontwikkeladvies bij De Overstap

De week van de loopbaan is een initiatief van NOLOC waarbij werkenden, werkzoekenden én werkgevers in de gelegenheid worden gesteld om gratis en vrijblijvend loopbaanadvies in te winnen.

Ook De Overstap doet dit jaar weer mee en zet in de week van 18 t/m 22 september 2023 de deuren weer open voor een gratis ontwikkelgesprek.

 

Voor wie is het ontwikkeladvies bedoeld?

Dit jaar staat de week van de loopbaan in het teken van ontwikkelen.

Je kunt bij ons voor het volgende terecht:
• Je wil meer plezier en energie uit je werk halen
• Je wilt weten wat jouw talenten en kwaliteiten zijn
• Je wilt veranderen van baan en hebt hulp nodig bij het solliciteren
• Je wilt leren omgaan met stress/onzekerheid op je werk

Wij gaan graag met je in gesprek!

Opgeven kan onderaan de pagina.

Wat houdt ontwikkeladvies in?

In een ontwikkeladviestraject ontdek je wat voor werk goed bij je past, welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt van nu en welke opleiding en ontwikkeling daarbij nodig is. Je kunt gebruik maken van het ontwikkeladvies indien je

  • op zoek bent naar ander werk
  • twijfelt of je huidige baan nog wel passend is
  • wilt weten waar de beste mogelijkheden en kansen in de toekomst liggen

 

Wat levert ontwikkeladvies op?

Met een ontwikkeladviestraject krijg je de gelegenheid om met een frisse blik naar de toekomst te kijken. Je krijgt inzicht in jouw kwaliteiten, drijfveren, talenten en interesses, scholingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt.

Na afloop van het traject is duidelijk waar jouw interesses en mogelijkheden voor werk liggen en hoe je daar vervolgens richting aan kunt geven. Elk traject wordt afgesloten met een ontwikkelplan met daarin een concreet actieplan.

 

Het ontwikkeladviestraject bij De Overstap

Een ontwikkeladviestraject bestaat uit een aantal individuele coaching gesprekken, thuisopdrachten en een arbeidsmarktscan en wordt afgesloten met een persoonlijk ontwikkelplan. Het traject duurt in totaal één maand.

In de individuele gesprekken komt het volgende aan bod:

  • Situatieschets, arbeidsmarktscan (waar sta je nu en wat zijn je toekomstmogelijkheden)
  • Persoonsprofiel maken waaronder kwaliteiten, vaardigheden en competenties en eisen die je stelt aan reistijd, locatie, arbeidsuren enz.
  • Toekomst oriëntatie waaronder eventueel (om)scholingsadvies
  • Bepreken van eventuele financiële, persoonlijke gevolgen
  • Ontwikkelplan met korte en/of lange termijn acties

Het Ontwikkeladvies kan op verschillende manieren worden ingezet. Je kunt jezelf aanmelden maar het initiatief mag ook vanuit de werkgever komen.
Belangrijk om te weten is dat wat in het traject wordt besproken, tussen deelnemer en loopbaancoach blijft. Er wordt door De Overstap geen informatie verstrekt over deelname of resultaten aan werkgevers. Uiteraard staat het je vrij om resultaten met jouw werkgever te bespreken.

 

Voorwaarden voor de regeling

Er zijn een aantal voorwaarden gesteld waaraan een ontwikkeladviestraject moet voldoen zoals een verplichte arbeidsmarktscan en een minimum aantal individuele begeleidingsuren. Ook zijn er een aantal administratieve voorwaarden, waaronder het bijhouden van gespreksverslagen, het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan, een prestatieverklaring en toestemming tot verwerking van persoonsgegevens.

Voor het aanvragen voor de subsidie hoef je zelf niets te doen. De Overstap registreert dit traject bij de overheid en vraagt na afronding subsidie aan.  De regeling is beperkt geldig en ook de subsidiepot is beperkt. Subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van ontvangst. Dus wees er snel bij!

Aanmelden

Wil jij je ontwikkelen... ik heb al een keuze gemaakt

Gijs

Neem contact met ons op

Bel me terug
×

×