SLIM investeren in ontwikkeling en (om)scholing van personeel

Dat de arbeidsmarkt door de gevolgen van de coronacrisis verandert, is wel duidelijk. Maar wat betekent dit voor u als ondernemer: kunt u het volledige personeelsbestand behouden? Verdwijnen of veranderen functies binnen uw bedrijf? Is de juiste kennis en knowhow nog aanwezig?

 

Bepaal uw strategie

Een goed moment om de strategische planning van uw bedrijf eens door te lichten: welke ambities, wensen en mogelijkheden hebben uw medewerkers en hoe verhoudt zich dit tot de ontwikkeling van uw bedrijf en de concurrerende positie binnen de branche?

U als ondernemer kunt gebruik maken van de SLIM regeling (SLIM=Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het MKB. Deze regeling bestaat vanaf 2020 en is bedoeld om werknemers duurzaam inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt en is gericht op scholings- en ontwikkelbehoefte van werknemers.

 

Als werkgever kunt u subsidie aanvragen op 4 activiteiten

1.   Het doorlichten van de onderneming, met als resultaat een opleidings-of ontwikkelplan
2.   Loopbaan-of ontwikkeladvies voor medewerkers
3.   Ontwikkeling of invoering van een methode die leren in de onderneming stimuleert
4.   Het creëren van praktijkleerplaatsen voor (delen van) een mbo opleiding in de derde leerweg

De SLIM regeling financiert tot wel 80% van de investering die u doet in de (loopbaan) ontwikkeling van uw medewerkers.

 

NOW II en SLIM

Goed om te weten is dat bij verlenging van de NOW regeling, omscholing van werknemers verplicht is in het geval niet alle werknemers in dienst kunnen blijven. Ook hier kunt u gebruik maken van de SLIM regeling door loopbaan- of ontwikkeladvies in te zetten.

Heeft u een slag te maken? Zet SLIM in!

Bent u geïnteresseerd in een ontwikkeltraject of loopbaanbegeleiding en wilt u meer weten over de mogelijkheden van SLIM dan kunt u een vrijblijvend een intakegesprek aanvragen. De Overstap is telefonisch bereikbaar via 074-250 9002 en/of per e-mail info@overstap.nl

Vragen? Laat u terug bellen

×