Vanaf 1-9-2020 behoud Wajonguitkering tijdens studie

De nieuwe Wajongwet is eind mei aangenomen. In de huidige Wajong-regeling kan het gebeuren dat je gekort wordt op je uitkering als je begint met een studie of een opleiding. Dit wordt nu gelukkig aangepast in de nieuwe Wajong-regeling. En, ook belangrijk, je wordt vanaf 1 september 2020 dus niet meer gekort op je uitkering als je studeert. Ook behoud je je Wajong 2015-uitkering als je gaat studeren. Daarnaast kun je als jonggehandicapte tijdens je studie Wajong aanvragen en in aanmerking komen voor een Wajong-uitkering als je aan alle voorwaarden voldoet.

 

Samengevat verandert het volgende

  • Heb je Wajong 2010 en arbeidsvermogen dan krijg je tijdens een studie of opleiding maximaal  70% van het wettelijk minimumloon (tot 1 september is dat 25%). Als je werkt worden de inkomsten voor een deel verrekend met je uitkering.
  • Heb je Wajong 2010 en geen arbeidsvermogen en studeer je? Dan krijg je maximaal  75% van het wettelijk minimumloon (tot 1 september is dat 25%).
  • Je kunt als jonggehandicapte tijdens je studie Wajong aanvragen. Dan heb je mogelijk vanaf 1 september recht op een Wajong 2015 uitkering. Tot 1 september is er nl. geen recht op een Wajong 2015 uitkering als je studeert.

Is je uitkering beëindigd omdat je ging studeren of is je uitkering afgewezen omdat je studeerde, dan kun je opnieuw een Wajong-uitkering aanvragen.

 

Brief voor alle studerende wajoners 2010

Heb je Wajong 2010 en studeer je? Dan krijg je voor 1 september een brief met informatie  over de nieuwe regeling.

 

Maatregelen vanaf 1 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 verandert er meer in de Wajong. Kijk voor meer informatie over de maatregelen per 1 januari 2021 op Rijksoverheid.nl.

 

Vragen? Laat u terug bellen

×