DENKEN IN MOGELIJKHEDEN

Normaal gesproken ben ik niet zo van het schrijven van successen, iedere plaatsing met ‘de juiste man/vrouw op je juiste werkplek’ is immers altijd een succes…. echter, deze keer maak ik een uitzondering omdat dit traject mij bijzonder heeft geraakt.

Thijs is een dove man van toen 29 jaar oud. Na een mislukte poging om zijn MBO 2 elektronica te halen, wilde hij betaald werk vinden. Thijs was al in het bezit van VCA en een heftruck diploma daar is hij erg trots op. Thijs is heel erg blij dat hij zijn rijbewijs heeft en ook een auto bezit, hierdoor is hij mobiel. Zijn passie is alles wat te maken heeft met treinen en zo is hij ook vrijwilliger voor de LGB baan* bij Nienoord in Leek waar hij onderdelen maakt voor de treinen met een 3D printer.

Eind 2019 kreeg Adviesbureau De Overstap/ik de opdracht van het UWV om een passende baan te zoeken voor Thijs. Thijs heeft veel stages gelopen bij uiteenlopende bedrijven, maar hier is nooit een arbeidsovereenkomst uit voort gekomen. Het probleem voor bedrijven is de communicatie en gevaarzetting; inmiddels zijn er vele oplossingen op de markt, bijvoorbeeld een ‘spraak-App’ die gesproken taal omzet naar tekst en zo kan Thijs via deze App reageren.

schoenmaker

Zelf heb ik heb een groot netwerk tot mijn beschikking en ben de uitdaging aangegaan. Thijs was erg gemotiveerd. Via contact met een enthousiaste werkbegeleider bij HANZESTROHM BV (Hemmink) in Zwolle zijn we samen aan de slag gegaan om het bedrijf te overtuigen dat er mogelijkheden waren om voor Thijs een werkervaringsplek te creëren. Na een paar gesprekken is Thijs in september 2020 voor 3 dagen per week gestart met zijn werkervaringsplek. Vervolgens… heeft hij een arbeidsovereenkomst voor een jaar ontvangen en werkt hij fulltime.

Thijs is volledig geaccepteerd door zijn collega’s op de werkvloer en heeft met hen ook buiten werktijd een goed contact. Collega’s zijn erg geïnteresseerd in gebarentaal en de communicatie verloopt goed. Thijs is een gelukkig mens en voelt zich gewaardeerd.

Een bijzondere opdracht maar door doorzetten, goed werkgever- en werknemers schap en als allerbelangrijkste ‘denken in mogelijkheden’ is dit een mooi succes te noemen.

Luppo Schoenmaker, 
Re-integratieconsulent, Job- Zorg Coach

Vragen? Laat u terug bellen

×