Patricia maakt de Overstap naar bloemist

Ik werk met heel veel plezier bij Bloemenhuis de Passiebloem. Ik kan mijn creativiteit kwijt en de afwisseling vind ik erg leuk.

 

Creatief en met mijn handen werken

In november 2020 kwam ik in contact met de Overstap en heb ik een kennismakingsgesprek gehad met Jolande en Nicole. Hierin gaf ik al aan dat ik het moeilijk vond om te bepalen wat voor baan ik leuk zou vinden. Nicole werd mijn trajectbegeleider en samen besloten we om een beroepskeuzetest te doen. Hieruit kwam naar voren dat ik graag met mijn handen werk en het leuk vind om creatief bezig te zijn, dat kon ik zeker in mezelf herkennen. Ik gaf aan dat de bloemenbranche mij heel leuk leek ondanks dat ik er niet voor geleerd heb. Samen besloten we om een aantal bloemisten bij mij in de buurt op papier te zetten en Nicole zou telefonisch contact met ze opnemen om te vragen of ik ergens werkervaring in deze branche mocht komen doen.

Snuffelstage

Bloemenhuis de Passiebloem, welke net was overgenomen door de nieuwe eigenaresse Gerranda, stond hier voor open. Eind mei was het kennismakingsgesprek met Gerranda  en ik merkte gelijk dat ik mij op mijn gemak voelde. Begin juni ben ik gestart met mijn ‘snuffelstage’.

Het is een klein en gezellig team wat ik erg prettig vind. Elke woensdagmiddag en donderdagochtend kwam ik helpen in de winkel en alle werkzaamheden werden rustig uitgelegd en voor gedaan. Al snel merkten ze op dat ik creatief ben aangelegd en zeker gevoel heb voor dit vak, dat was fijn om te horen vooral omdat ik er zelf ook veel plezier in had.

Op dat moment zag het ernaar uit dat ze mij geen contract aan konden bieden omdat dat financieel moeilijk was vanwege de overname van de winkel. Dit begreep ik volkomen. Ik had het wel heel erg naar mijn zin dus hebben nog 2 keer mijn tijd daar verlengd.

 

Van snuffelstage naar een baan

Eind september gaf Gerranda aan dat we een einddatum moesten plannen omdat ze andere stagiaires ook een kans wou bieden. Ik vond dat begrijpelijk en daarom besloten we dat ik tot eind oktober zou blijven. Hierna zouden Nicole en ik samen verder kijken naar een volgende stap. Twee weken voordat ik zou stoppen kreeg ik onverwachts bericht dat Gerranda mij een aanbod wou doen, hier was ik dolblij mee maar durfde ik niet te veel te verwachten. Er werd mij een contract voor 12 uur per week aangeboden met voor in de toekomst hopelijk nog meer uren. Dit had ik totaal niet verwacht maar ik ben er heel erg blij mee.

Vanaf 1 november is mijn contract ingegaan en ik werk met heel veel plezier bij Bloemenhuis de Passiebloem. Ik kan mijn creativiteit kwijt en de afwisseling vind ik erg leuk. Ik hoop hier nog heel lang met veel plezier te werken en bij te leren!

 

Dankjewel

Bij deze wil ik ook Nicole van de Overstap bedanken voor haar begeleiding en hulp. Ik vond het heel prettig dat ik de tijd heb gekregen om uit te zoeken waar mijn interesses liggen en om ervaring op te doen in voor mij een onbekende branche. Ik ben heel blij dat ik via deze weg een hele leuke baan heb gevonden.

Patricia.

 

Patricia heeft erg mooie stappen gezet in haar re-integratietraject. Ze heeft gevoel voor het vak en kan haar creativiteit onder andere kwijt in mooie bloemstukken.

Patricia, gefeliciteerd en heel veel succes voor de toekomst!

 

Nicole Bons

Re-integratieconsulent/jobcoach

Vragen? Laat u terug bellen

×