Eén gezamenlijk keurmerk loopbaanprofessionals

Meerdere medewerkers van adviesbureau De Overstap zijn naast hun vakinhoudelijke HBO opleiding ook in het bezit van een Noloc keurmerk, dat is register loopbaanbegeleider of register jobcoach.

Wat houdt een dergelijk keurmerk nu eigenlijk in?

Sinds medio 2018 hebben Noloc en CMI samengewerkt aan één landelijk keurmerk voor professionele loopbaanbegeleiders.
Met de introductie van één gezamenlijk, landelijk keurmerk, per 1 januari 2021, is er voor de markt duidelijkheid ontstaan welke loopbaanprofessionals door middel van toetsing hebben voldaan aan de daartoe gestelde hoge kwaliteitseisen. Op deze manier borgen we niet alleen de professionaliteit van de professional, maar ook de professionaliteit van het loopbaanvak.

register loopbaannoloc erkend

Naast het keurmerk voor Register loopbaanprofessionals is er ook het beroepsregister voor jobcoaches. In de beroepsregisters zijn alle Noloc-leden opgenomen die als erkend loopbaanprofessional of jobcoach geregistreerd staan. De registers vormen een waarborg dat, in een vakgebied waar iedereen zich loopbaanadviseur of jobcoach mag noemen, een loopbaanprofessional of jobcoach die Noloc lid is een degelijke opleiding, voldoende ervaring en de juiste competenties op dit vakgebied heeft. Daardoor wordt het keurmerk ‘Noloc Erkend’ een merk waarop een opdrachtgever mag vertrouwen: een Noloc Erkend Loopbaanprofessional of een Noloc Erkend Jobcoach verstaat zijn vak!

 

 

Vragen? Laat u terug bellen

×