De drempel om hulp te accepteren was erg hoog, maar toch gedaan

De hoge drempel gaf toch meer rust.

Op advies van mijn behandelaar bij Mediant werd er aangegeven dat ik samen met de behandelingen veel baat zou hebben bij ambulante begeleiding. Dit om voor mij meer rust en balans te vinden. De drempel om hulp te accepteren was erg hoog. Ik heb heel lang getwijfeld, maar ben uiteindelijk in overleg gegaan met mijn wijkcoach. We hebben samen gekeken welke organisatie het beste bij mij zou passen.

Vanwege mijn huidige werkzaamheden kom ik veel in contact met andere zorgaanbieders waardoor mijn keuze uitging naar een zorgaanbieder buiten mijn woonplaats. Op advies van mijn wijkcoach kwamen we uit bij de Overstap. Heel eerlijk gezegd is dit het beste wat mij is overkomen.
Zowel mijn interne als externe chaos heeft meer balans gevonden. Ik ben er nog niet, maar heb zoveel meer rust. Financieel en administratief is ook gelijk alles opgepakt en wat een geweldig moment was dit. Door het overzicht kreeg ik zoveel meer rust. Voor het oog was mijn huis opgeruimd, maar dat was helemaal niet zo. In alle kasten en ruimtes stonden wel bakjes, tassen en verschillende prutteltjes. Eigenlijk troep wat weg kon en zoals mijn huis was, zo was ik zelf ook. Voor de buitenwereld leek alles onder controle, terwijl dit daadwerkelijk niet zo was. Ik liep mijzelf voorbij.

Ik ben dankbaar dat de Overstap op mijn pad kwam. Dit is precies wat ik nodig had. Er wordt naar mij geluisterd. En nog belangrijker; ik word gehoord in wat ik nodig heb. Ik ben geen nummer en geen regeltje uit het theorieboekje. Stap voor stap kom ik er wel en trots dat ik mijzelf weer terugvindt.

Romy bedankt!

 

Vragen? Laat u terug bellen

×