Wajongers geven het nog niet op

Gehandicapten met een Wajong-uitkering vallen vanaf 1 januari terug naar bijstandsniveau. Daar leggen ze zich niet bij neer.

Verlaging uitkering
Lidia van der Klei lijkt de ideale werknemer. Ze is breed geïnteresseerd, komt goed uit haar woorden en doet vrijwilligerswerk.

Minder zichtbaar is haar handicap: ze heeft snel pijn aan haar voeten en haar rug en ze is extreem snel moe. Daarom zoekt ze een baan voor 12 tot maximaal 16 uur per week – tot nu toe zonder resultaat. „Ik solliciteer me suf”, zegt ze. „Keer op keer krijg ik een afwijzing.” Van der Klei heeft een Wajong-uitkering, voor mensen die door hun handicap al vanaf jonge leeftijd minder kans hebben om een baan te vinden. Die uitkering gaat vanaf 1 januari omlaag. Alle 120.000 Wajongers die nog kunnen werken, ook al is het een beetje, kunnen straks niet langer terugvallen op een uitkering van 75 procent van het minimumloon, maar van 70 procent. Dat is evenveel als een bijstandsuitkering.

lees het volledige verhaal op: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/17/wajongers-geven-het-nog-niet-op-a1585292

Adviesbureau De Overstap is een samenwerkingspartner van UWV en diverse gemeenten kan u ondersteunen bij re-integratie of jobcoaching.
De Overstap is blij met de uitspraken van de Staatssecretaris ‘Werk moet lonen, werkgevers moeten ontzorgd worden”

Vragen? Laat u terug bellen

×