Veel mensen zijn positief over mij

“Mijn start bij Justid september 2018”, aan het woord is Buddy. Hij verteld in zijn eigen woorden over zijn ervaring bij Justid in Almelo.

Mijn jobcoach stelde mij voor bij Justid, op de IT-afdeling. Na het kennismakingsgesprek was ik al enthousiast. Het was wel een spannende tijd, ik heb mijn toenmalige baan opgezegd.

Ondanks dat ik de opleiding ICT niveau 3 heb afgerond, ben ik zonder kennis binnengekomen bij Justid in Almelo. Dit heeft te maken met de applicaties die Justid gebruikt (Citrix, Xendesktop/Xenmobile etc.). Ik ben als systeembeheerder aan de slag gegaan. Justid is heel complex, je kunt zoveel met de applicaties en systemen. Daar werk ik voornamelijk mee. Na een paar maanden wist ik voor mijn gevoel pas 5%, omdat er zoveel verschillende opties zijn binnen de applicaties. Alles is goed geregeld, waardoor ik ook maar weinig handelingen hoef te verrichten in de uitvoer van mijn werk. Maar je moet het wel weten. Ik maak veel aantekeningen, zodat ik zelfstandiger wordt en mijn kennis wordt verbreed.

Ik werk met hele fijne collega’s op mijn afdeling, iedereen is erg behulpzaam en mooi dat ze veel ervaring hebben, dan kan ik dus veel leren! Daarnaast wordt er veel lol gemaakt, ook met mijn leidinggevende, die heeft goede humor. Ik ben erg blij met mijn leidinggevende, hij kan goed luisteren, geeft mij fijne tips en feedback en hij staat voor me klaar als ik hem nodig heb. Hij zou ook voor mij opkomen als dit nodig is, dit geeft mij een fijn en vertrouwd gevoel.

Vorige week heb ik te horen gekregen dat mijn contract met één jaar is verlengd. Van mijn leidinggevende heb ik te horen gekregen dat veel mensen positief zijn over mij en dit is goed voor mijn zelfvertrouwen. Verder hoop ik mij natuurlijk verder te ontwikkelen binnen Justid en van belangrijke waarde te blijven voor Justid.

Buddy
Ook nog belangrijk om te vermelden dat ik beschik over de beste jobcoach van de Overstap (Fieke: red.). Zij staat altijd voor mij klaar en ik kan haar vrijwel altijd bereiken.
Ik had wekelijks contact op de werkvloer met mijn jobcoach. Op het moment is dit eens in de twee weken, omdat het zo goed gaat.

Buddy.

Vragen? Laat u terug bellen

×