De sollicitatieprocedures zullen er momenteel anders uitzien

2020 zou hét jaar worden om van baan te veranderen. Er waren immers vacatures in overvloed en bedrijven trokken alles uit de kast om sollicitanten te lokken. Is het inmiddels kommer en kwel voor werkzoekenden? ‘Bedrijven hebben juist nu behoefte aan personeel met een digitale achtergrond.’ Aldus Yasmine Esser, redacteur van de Volkskrant.

Een nieuwe baan zoeken is er inderdaad niet gemakkelijker op geworden in de meeste sectoren. Sinds Mark Rutte ons in een persconferentie verzocht zoveel mogelijk thuis te werken en binnen te blijven, daalde het aantal vacatures in Nederland.
De afgelopen drie jaar werden er in de maand maart gemiddeld 382.056 vacatures geplaatst, nu waren dat er zo’n 74.000 minder, blijkt uit cijfers van Jobdigger, een bedrijf in arbeidsmarktdata.

 

Het zoeken naar vacatures trekt aan

Wie niet heel dringend op zoek is, kan daarom maar beter even wachten met solliciteren tot de coronacrisis voorbij is, toch?
Meer mensen lijken zo te denken. Het zoekvolume op vacatures in Google toont een flinke daling, in de afgelopen weken tot wel 30 à 40 procent. Inmiddels pakken mensen langzaam weer de draad op, het zoeken naar vacatures trekt aan.

Bouwen aan je online-netwerk was altijd al verstandig, maar nu het aantal vacatures slinkt is het van extra belang, vindt Mariette Hoitink. Haar tips: sluit je aan bij LinkedIn-groepen, volg interessante mensen uit de branche en volg platformen die nuttige carrière-adviezen geven.

Gratis CV advies kan nu ook bij De Overstap.

Lees hier het hele artikel:….

Vragen? Laat u terug bellen

×