Burn-out volksziekte nummer één

Hadden de meeste mensen twintig jaar geleden nog nooit van het woord burn-out gehoord, inmiddels is het volksziekte nummer één. Ons land gaat aan stress ten onder, zo veel is duidelijk.

Een op de zes Nederlanders heeft last van burn-out klachten en dit aantal neemt alleen maar toe. Inmiddels kampen mensen steeds jonger met stress en vermoeidheid.

Zo heeft maar liefst één op de vier studenten last van burn-out klachten, dat bleek uit een onderzoek van de Hogeschool Windesheim. De huidige generatie ervaart namelijk een steeds grotere druk om te presteren. Studeren moet immers een stuk sneller en efficiënter. Daar komt bij dat, met de afschaffing van de basisbeurs, het studentenleven een stuk duurder is geworden. Veel studenten werken zich daarom een slag in de rondte om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarbij kampen ze met de constante druk dat ze zich geen fouten mogen permitteren. Je moet direct de juiste studie kiezen en al je punten halen. Lukt dat niet? Dan wordt studeren wel een heel dure grap.

Burn-out kan verschillende oorzaken hebben, blijf er niet mee zitten maar zoek hulp.

Bron: www.mt.nl

Vragen? Laat u terug bellen

×