quote

Het komt altijd ongelegen wanneer een werknemer ziek raakt. Maar we zijn extra blij als weer terug kunnen komen om weer aan de slag te gaan.

Na re-integratie weer aan het werk, hoe gaat dat?

Wanneer een werknemer ziek raakt kan niemand voorspellen en het zal altijd ongelegen voorkomen. Er komt veel op je af als werkgever zoals werk voor je werknemer waarbij er nog eens allerlei wettelijke re-integratieregels vanuit de Wet verbetering poortwachter met zich meebrengen. De Overstap werkt al jaren als re-integratie bureau en heeft hier gelukkig ervaring mee om werkgevers te kunnen helpen. Het os ons doel om de werkgever te ontzorgen en de werknemer weer aan het werk te krijgen.

 

Re-integratie is een intensief traject

Het is een veeleisend traject en een heel traject om een medewerker weer aan het werk te krijgen. Vooral wanneer een werknemer lang uit de running is geweest. Het is daarom belangrijk om dit goed aan te pakken zodat de werknemer ook duurzaam kan terugkeren. Wij snappen heel goed dat het in ieder zijn belang is om het proces zo snel mogelijk te voltooien, maar dan wel op de juiste manier. In Nederland is het re-integratieproces geregeld via de Wet verbetering Poortwachter. Dat is nu juist wat het intensief maakt, de wettelijke verplichtingen.

Zo krijg je aan het einde van de loondoorbetalingsperiode te maken met toetsing van het Re-integratie verslag door UWV. Mocht het onverhoopt niet lukken om de medewerker elders te plaatsen, dan is een adequaat traject én goede dossiervorming essentieel om een loonsanctie te voorkomen.

 

Conform UWV

De Overstap wert nauw samen met het UWV en zullen dan ook ten aller tijden werken conform de werkwijze van het UWV. Je bent daarom bij De Overstap aan het juiste adres om re-integratietrajecten uit te besteden. Wij hebben contact met gemeenten en het UWV. Wij gaan uit van de ervaring (en de beperkingen) van de medewerker in combinatie met onze arbeidsmarktkennis.

 

Re-integratie 2e spoor

Kan een medewerker niet meer intern aan het werk binnen jouw bedrijf en is dit ook vastgesteld door de bedrijfsarts? Dan kan De Overstap helpen met een 2e spoor re-integratie traject. Wij gaan actief aan de slag met de medewerker om te achterhalen wat de mogelijkheden nog wél zijn en vervolgens op zoek gaan naar een nieuwe werkgever voor een baan. Op onze website stellen we een aantal vacatures beschikbaar voor onze kandidaten of voor de van andere bureaus.

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×