U wordt werkloos, wat kunt het beste doen?

Het is niet prettig om werkloos te worden, gelukkig komt dat ook niet elke dag voor maar mocht het je overkomen dan is het fijn te weten welke stappen je moet ondernemen.

Hieronder kunt u de stappen vinden over de vervolgprocedure.
1.      Wanneer u weet dat u werkloos wordt, kunt u op de site van UWV een WW-uitkering aanvragen.
2.      Voor alle informatie ga je naar www.uwv.nl/werkloos
3.      Dan drukt u op het blauwe knopje met ‘ik word werkloos’.
4.      Voor uw aanvraag: logt u allereerst in op ‘mijn UWV’ met uw DigiD.
5.      Controleer de gegevens over uw arbeidsverleden op ‘Mijn UWV’.
6.      Met behulp van rekenhulp kunt u de hoogte van uw uitkering berekenen. Dit vindt u op: www. Uwv.nl/particulieren/rekenhulpen
7.      U kunt op ‘mijn UWV’ uw WW-uitkering aanvragen. Let op: Doe dit uiterlijk binnen 1 week na uw laatste werkdag. Doet u dit later, dan krijgt u tijdelijk een lagere uitkering.
8.      Houd bij uw aanvraag de volgende gegevens bij de hand:

-Uw DigiD

-Uw rekeningnummer

-De datum waarop uw werkloos wordt of bent geworden.

Tijdens uw WW-aanvragen wordt er door het UWV gekeken of u ook eventueel een toeslag kunt krijgen.

9.      Nadat u de aanvraag heeft gedaan, ontvangt u direct een e-mail van het UWV dat de WW-aanvraag is ontvangen. U kunt uw aanvraag volgen op ‘mijn UWV’. Als het UWV extra informatie nodig heeft, nemen zij contact met u op.
10.  Uiterlijk 4 weken na uw aanvraag krijgt u een brief via ‘Mijn UWV’. Daarin staat of u een WW-uitkering krijgt, hoe hoog deze is en hoelang de uitkering duurt.
11.  Tijdens het wachten en na de uitslag van de uitkering is het van belang dat u actief opzoek gaat naar werk. UWV helpt via de site: werk.nl met uw zoektocht naar werk.
12.  Als u eenmaal de uitkering hebt gekregen, krijgt u taken en verdere stappen die u moet ondernemen. U krijgt hier als het moment daar is, informatie over vanuit het UWV. Wilt u, u alvast inlezen kunt u de website van het UWV doornemen. Www.uwv.nl/particulieren/werkloos.
 

Heeft u nog meer vragen, kunt u telefonisch contact opnemen met het UWV naar het nummer: 088 – 898 92 94. Echter kunt u ook chatten met het UWV: dit doet u via: www.uwv.nl/particulieren/klantenservice. Echter moet u dan wel inloggen met uw DigiD.

 

 

 

Vragen? Laat u terug bellen

×