Michelle maakt de overstap naar zweminstructrice

Mij is gevraagd of ik over mijn ervaring met de Overstap en Sportbedrijf Deventer een en ander wil vertellen. Dat doe ik graag.

 

Passie om met kinderen te werken

Ik zal bij het begin beginnen, waar ik dacht dat ik nooit meer iets zou kunnen betekenen voor de maatschappij, door de beperkingen die ik heb overgehouden door een ongeluk van 4 jaar geleden.
Na een paar jaar revalideren kwam ik via het UWV in contact met Jolande van De Overstap. Samen met haar ben ik gaan kijken of ik toch nog iets kon gaan doen qua werk. Ik heb verschillende testen gemaakt en aan de hand daarvan kwamen er een paar mogelijkheden uit. Toen ik de uitslagen van de testen bekeek werd mij al snel duidelijk dat ik niet iets kon gaan doen wat ik fulltime zou kunnen volhouden. Diep van binnen wist ik dat ook al wel maar toch voelt het als een domper omdat ik weer opnieuw met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Ergens achterin de uitslagen stond het beroep zweminstructeur, meteen trok mij dit aan want zolang ik mij al kan herinneren heb ik een passie om met kinderen te werken en voel mij ook voldaan wanneer ik anderen wat kan leren.
Dus deze kans wilde ik met twee handen aanpakken!

 

Aan de slag bij Sportbedrijf Deventer

Ik heb dit aangegeven bij Jolande en zij heeft mij in contact gebracht met Sportbedrijf Deventer. Toen ik hoorde dat ik op gesprek mocht komen was ik erg blij. Ik had een gesprek met Anita, zij vertelde mij dat ze geïnteresseerd waren en dat ze graag dit traject met mij wilden aangaan. Ik durfde het bijna niet te geloven! Maar voor dat dit traject kon starten moest er nog een hoop geregeld worden, Jolande heeft hierin veel voor mij betekend. Zij heeft samen met Anita veel zaken geregeld zodat ik op een verantwoorde manier goed te werk zou kunnen gaan. Zij hebben onder andere geregeld dat ik in het bedrijf zelf school krijg, en de dagen zo gepland dat ik voldoende rust tussendoor krijg. En inmiddels ben ik nu een aantal weken aan het werk bij Sportbedrijf Deventer. Tot nu toe bevalt dit mij prima, en is het ondanks mijn beperkingen goed vol te houden.

Steentje bijdragen

Dit traject loopt nog wel een tijdje door, om te kijken of ik dit kan blijven volhouden, maar ook om te kijken of er verbetering is in mijn situatie. Ik heb regelmatig contact met Jolande hierover. Ook heb ik met Anita afgesproken om aan te blijven geven wat ik wel en niet aan kan. Dus al met al is er een hoop geregeld voor mij zodat ik toch nog mijn steentje bij kan dragen in de maatschappij, en daar ben ik hun ontzettend dankbaar voor.

Kort samengevat; tot nu toe heb ik het zeer goed ervaren hoe zowel Jolande als Anita te werk zijn gegaan voor en met mij.

Michelle.

 

Ik heb Michelle leren kennen als een echte doorzetter tijdens dit re-integratietraject. Ze heeft met de opleiding een positief doel voor ogen. En weet dat wanneer zij de opleiding en de praktijk goed kan afronden, ook op een dienstverband kan rekenen bij het Sportbedrijf Deventer.

Succes Michelle, we gaan je natuurlijk verder volgen….

Jolande
Senior re-integratieconsulent/ loopbaan – jobcoach

 

Vragen? Laat u terug bellen

×