Geslaagde studiedag

Naast de verschillende vormen van werkoverleg en intervisie houden we 2 x per jaar een “methodiekendag” waarin verschillende thema’s worden besproken om ons scherp te houden, vernieuwingen en verbeteringen te bespreken. Deze dag stond in het teken van coaching vormen, coaching stijlen, gesprekstechnieken en testen.

Geslaagde

 

Hedwig heeft ons in de ochtend meegenomen door het bespreken en inzicht te geven in de verschillende testvormen en gesprekstechnieken. Maaike heeft het Profiel XT systeem nader toegelicht en ons nog een keer de extra mogelijkheden onder de aandacht gebracht en vooral wanneer en hoe je welke test het beste kunt inzetten. Vervolgens heeft Jolande DISC toegelicht en hebben allemaal zelf ondervonden wat je er mee kunt en welke verrassende informatie je eruit kunt halen.
Geslaagde studiedag 2

 

Na een korte pauze heeft Hedwig aan de hand van verschillende casussen het voordeel van verschillende gesprekstechnieken behandeld. Een interactieve sessie waarbij iedereen aan bod kwam en er nauwkeurig is gekeken welke techniek -als je dat zo mag zeggen- het meest effectief is in welke situatie. Tegelijk is de overgang gemaakt naar de stijl van coaching, wij gebruiken als basis de Supportend  Employment methode.

Geslaagde studiedag 3

 

Na de middagpauze heeft Mental Coach Ben Middelkamp (www.promeg.nl) ons inzicht gegeven hoe belangrijk het is jezelf te coachen en te genieten van al je dagelijkse zaken. Want dan ben je in staat ook anderen goed te coachen. Eenvoudige maar doeltreffende inzichten, handige methoden die ook toepasbaar zijn bij onze cliënten was het resultaat van zijn workshop.

Geslaagde studiedag 4

 

Al met al een leerzame dag die ons verder helpt ons werk te verbeteren.

Han Kuipers

 

Vragen? Laat u terug bellen

×