Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding of coaching is in eerste instantie het achterhalen wie je bent, wat je graag zou willen en waarom dat is. En dát gericht op je loopbaan. Vanuit de uitkomst daarvan wordt er met loopbaanbegeleiding aan gewerkt om jouw wens te verwezenlijken.

Meestal komt dit voor wanneer iemand tegen problemen aanloopt in z’n loopbaan. Denk daarbij aan gedwongen ontslagen, verdwijnen van een functie, faillissement of simpelweg dat je niet op de juiste plek zit. Het is goed voordat je op zoek gaat naar een loopbaanbegeleider, om eens met de mensen in je omgeving te praten over wat er aan de hand is op je werk.

Er zijn een aantal modules die je doorloopt met loopbaanbegeleiding. De meest intensieve is de persoonlijkheids- of interessetest . Samen met de loopbaancoach worden er vragen gesteld waarbij men op zoek gaat naar antwoorden op het gebied van je werk.  In een persoonlijkheidstest krijg je vragen en opdrachten en kom je wekelijks of tweewekelijks bij de loopbaancoach langs voor een coachingsgesprek.

×