Enkele tips om te ontspannen…

We leven in een bijzonder tijd ‘Corona” is waar wij dagelijks mee te maken hebben.
Dit is voor velen van ons een belastende tijd. En zoals het er nu naar uit ziet zijn wij er ook voorlopig nog niet van af.

Vandaar enkele tips om te ontspannen:

Social media. Kijk niet constant naar het nieuws. Laat corona-gerelateerde berichten op sociale media zoveel mogelijk aan je voorbijgaan. Vraag vrienden en familieleden om je niet te bestoken met artikelen die over corona gaan, hoe goed bedoeld ook. Beperk je tot het belangrijkste nieuws.

Praat over je gevoelens. Vraag iemand gewoon even een paar minuten naar je te luisteren, zodat je er niet over blijft malen. Of schrijf het op in bij voorbeeld een dagboek.

Ga bewegen. Ga een stevige wandeling maken (op gepaste afstand uiteraard), volg een sportlesje op YouTube, of dans op je favoriete muziek. Als je lichaam vol stresshormonen zit, dan is dit een goede manier om die kwijt te raken.

Leid jezelf af. Lees een fijn boek, kijk een serie, maak of luister muziek en zing uit volle borst mee, of ga een klusje doen in en om het huis. Wat je ook doet, kies een activiteit waarin je helemaal in op kan gaan.

Spreek jezelf geruststellend toe. Bedenk wat je tegen een ander zou zeggen, die ook bang is, of bedenk hoe anderen hierover denken, die minder bang zijn dan jij. Schrijf het ergens op, en hang het in het zicht, zodat je jezelf er constant aan herinnert.

Maak het jezelf comfortabel. Ga in bad, of neem een douche. Doe lekker zittende kleding aan. Wikkel jezelf in een dekentje op de bank. Hoe fijner je omgeving voelt, hoe beter je zult kunnen ontspannen.

Gert van Lente
Life, Job, Re-integration & Master Burn-out coach

Vragen? Laat u terug bellen

×