Eindelijk eenvoudiger: Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie

Veel werkgevers hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust.

Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen dat loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie makkelijker en duidelijker maakt. Een onderdeel hiervan is de nieuwe MKB verzuim-ontzorgverzekering.Loondoorbetaling

Veel kleine werkgevers zijn onzeker of zij alles goed geregeld hebben voor het moment waarop een werknemer langdurig uitvalt. Dit komt doordat zij vaak weinig ervaring hebben met langdurig ziekteverzuim. Zij weten niet goed wat van hen wordt verwacht. Zo is de werkgever wettelijk verplicht het loon maximaal twee jaar door te betalen en moet hij zich inspannen voor re-integratie. Dat is een behoorlijke opgave. Om werkgevers tegemoet te komen, worden loonbetaling en re-integratie bij ziekte vanaf 2020 makkelijker en duidelijker.

Hier een overzicht van de verschillende mogelijkheden…

Het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid heeft een website die hulp en informatie biedt….

 

1e en 2e spoor re-integratie

Buiten de financiƫle regels wilt u graag geholpen worden bij langdurige ziekte en dan vooral re-integratie van uw werknemer/ster, De Overstap kan u hierbij helpen met o.a. 2e spoor re-integratie.

 

Vragen? Laat u terug bellen

×