De Wajong-regels veranderen op 1 januari 2021

De Wajong-regels veranderen op 1 januari 2021. Je kunt eenvoudig online uitrekenen en bekijken wat er voor jou verandert. Vind je dat lastig? Daarvoor heeft UWV twee uitlegvideo’s voor je. Zo weet je precies wat je moet doen.

Op 1 januari gaan de nieuwe Wajong-regels in. Belangrijkste wijziging: het berekenen van de Wajong-uitkering wordt een stuk makkelijker. Je hebt onlangs een brief van UWV gekregen, waarin alles uitgelegd wordt over de nieuwe regels.

 

BESLISBOOM EN REKENHULP

Weet je niet helemaal zeker wat er voor jou nou precies anders wordt? Dan kun je op UWV de Beslisboom en de Rekenhulp invullen. Dit zijn eenvoudige tools die je precies laten zien wat er voor jou en je uitkering verandert. Met de Beslisboom zie je wat de nieuwe Wajong-regels voor jou betekenen. Met de Rekenhulp kun je uitrekenen wat alle veranderingen voor de hoogte van je uitkering betekenen.

 

UITLEGVIDEO’S

We begrijpen dat het invullen van de Rekenhulp en de Beslisboom best lastig kan zijn. Daarom heeft Perspectief twee uitlegvideo’s voor je gemaakt. Deze video’s vertellen je duidelijk en stap voor stap wat je precies moet doen en in moet vullen. Ook vertellen ze je wat je vooraf nodig hebt en welke vragen je moet invullen. Zo bereken je eenvoudig wat er precies voor jou verandert.

 

MEER INFORMATIE

Op UWV Perspectief hebben we een speciale informatiepagina gemaakt over de veranderingen. Hier staan ook meerdere uitlegvideo’s en interviews met Wajongers over de Wajongmaatregelen.

Bron: UWV Perspectief

Vragen? Laat u terug bellen

×