Prestatieladder Socialer Ondernemen PSO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een hot item. Als werkgever of opdrachtnemer kunt u ideeën en wensen hebben op het gebied van MVO en Social Return On Investment (SROI). De vraag is, hoe vult u uw wensen in of is de PSO wellicht veel geschikter?
Positief onderscheiden met de PSO

Met de PSO erkenning tonen bedrijven aan dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO People) doordat ze bijdragen aan werkgelegenheid van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Social return – ofwel de vereiste vanuit de overheid om bij een inkoopopdracht ook werkzaamheden door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te laten verrichten – wordt steeds vaker een onderdeel bij een aanbesteding.

Bekijk hier de samenvatting van het Symposium Duurzaam Socialer Ondernemen van 17 september 2015.

Keurmerk en Prestatieladder Socialer Ondernemen

TNO heeft in nauwe samenwerking met bedrijfsleven en Stichting in Return Nederland (SIRN) een meetinstrument ontwikkeld waarmee objectief kan worden bepaald in welke mate een bedrijf bijdraagt aan de werkgelegenheid van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie: De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Kortom: een ‘keurmerk’ dat aangeeft hoe ‘inclusief’ het bedrijf in kwestie opereert. Het instrument is bedoeld voor bedrijven die hiermee willen laten zien dat ze sociaal ondernemen serieus nemen. Bovendien kan dit gemeenten en anderen helpen bij het maken van keuzes aan wie een bepaalde opdracht gegund wordt.
Meer dan erkenning alleen

Om een erkenning te krijgen, moeten bedrijven aantonen dat ze meer dan gemiddeld bijdragen aan werk voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt én dat ze zorgen voor passend werk, integratie binnen de organisatie, begeleiding hebben geregeld en aandacht hebben voor het functioneren en de ontwikkeling van deze medewerkers. Het inkopen van diensten of producten bij andere PSO gecertificeerde organisaties of sociale werkplaatsen geeft extra punten die meetellen voor de erkenning.

 

Uitreiking PSO certificaat

Het filmpje bekijken, klik hier: Mw. Ank Bijleveld reikt het PSO certificaat uit aan Brookhuis tijdens het Extend event.
Voor het behalen van PSO kunnen wij u ondersteunen

Wij kunnen u:
– adviseren over alle mogelijkheden en voordelen van PSO,
– assisteren in het gehele PSO traject,
– behulpzaam zijn bij het creeren van draagvlak binnen uw organisatie,
– subsidiemogelijkheden onderzoeken,
– begeleiding bieden bij de implementatie van PSO,
waardoor u in aanmerking kunt komen voor de PSO kwalificatie.

Als u hieronder op de “BEL MIJ” button klikt en uw contactgegevens achter laat, nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Meer weten kijk op PSO Nederland
Zij gingen u voor:

Asito Enschede Noord, Blik Op Werk, Bouwbedrijf Van Asperdt, De Verbinding, Gascogne, GroenWerkXL, Het Goed Groep, Macek Technika, OMC-Group, Sallandse Wegenbouw, Specialisterren, Stichting Supportpunt Eindhoven, Trigion Beveiliging, Visschedijk Catering, Visschedijk Hoveniers en Visschedijk Schoonmaak zijn de eerste bedrijven in Nederland die zich officieel ‘PSO erkend’ kunnen noemen. (Bron: PSO Nederland)

Stimuleringsregeling

De gemeenten Eindhoven en Apeldoorn hebben inmiddels samen met maatschappelijk investeerder Start Foundation besloten een stimuleringsregeling in te voeren om het MKB in die gemeenten te ondersteunen socialer te gaan ondernemen. Er wordt een subsidie van maximaal € 1.000 verstrekt aan die MKB-bedrijven die de PSO aanvragen. Beide gemeenten zijn daarmee in Nederland koploper. Naar verwachting zullen veel gemeenten het voorbeeld gaan volgen.

Vragen? Laat u terug bellen

Recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×