Participatie interventie

Je bent al voor een langere tijd uit de running door heftige levensgebeurtenissen of ziekte. Je zit veel thuis en je hebt weinig of geen contact met anderen.

Je voelt je eenzaam, alleen en je ziet op tegen de buitenwereld. Daarom blijf je veilig binnen in je eigen vertrouwde omgeving. Je merkt dat je er tegen op ziet om weer met mensen in contact te komen. Het belemmert je in je dagelijks leven.

De Overstap helpt je om jouw persoonlijke drempels te onderzoeken en weg te nemen, zodat je actiever en met meer zelfvertrouwen in het leven komt te staan. 

De participatie interventie is dan geschikt om mee te starten.

Het doel van dit traject is dat je wordt geactiveerd dat je gaat deelnemen aan een (breder) sociaal netwerk buitenshuis.

Werkwijze

Tijdens een intakegesprek bespreken we wat jij nodig hebt om de buitenwereld weer tegemoet te treden. Elk traject is maatwerk en stemmen wij op jou af. We gaan eerst onderzoeken welke manier/ werkwijze het beste aansluit bij jouw behoeften en we kijken welke acties je zelf kan nemen en waarbij ondersteuning behoeft.

Op basis daarvan stellen wij een plan op en overleggen met het UWV hoe wij jou het beste hierin kunnen begeleiden. Onze begeleiding bestaat uit handvatten bieden en uit hele praktische activiteiten zoals:

– meer structuur in je dag aanbrengen

– netwerk in kaart brengen

– contact leggen met contacten buitenshuis

– (samen) activiteiten ondernemen buitenshuis

We gaan bovenal zorgen dat je voldoende zelfinzicht, zelfvertrouwen, motivatie, moed en kracht hebt om in actie te komen.

Tijdens het traject

Het traject duurt 4 maanden

Je wordt begeleid door een ervaren coach tijdens je persoonlijke coaching sessies. Samen worden er allerlei praktische zaken uitgezocht en opgepakt en verwerkt in je actieplan. Je coach kan je ook ondersteunen of met je meegaan met de uitvoering van een activiteit buitenshuis. Tussentijds wordt er gereflecteerd op je actieplan en deze, indien nodig, aangepast.

Aan het einde van het traject wordt er samen besproken of de doelen uit je actieplan behaald zijn en wat de vervolgstap is om mee verder te gaan. Dit kan een ander traject zijn zoals het bevorderen van maatschappelijke deelname, een praktijk assessment, een opleiding of het Werk-fit traject.

Voor wie?

Dit traject is geschikt voor mensen met een AG uitkering (WGA, WIA, WAO, Wajong, WAZ), een ziektewet ZW uitkering of een WW uitkering.

Vragen? Laat u terug bellen

×