Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Ieder traject met een loopbaanbegeleider wordt op maat gemaakt. Samen met jouw loopbaanbegeleider wordt jouw traject samengesteld aan de hand van jouw vragen en behoeften.

Na het intakegesprek gaat de loopbaanbegeleider van De Overstap aansluitend een plan van aanpak opstellen waarin we beschrijven hoe jouw traject het beste aansluit bij je wensen en eisen, hoe we één en ander gaan aanpakken en wanneer we verwachten het doel te bereiken.

Elke 2 weken heb je gemiddeld een coachsessie met jouw loopbaanbegeleider. Tijdens deze sessies werk je aan jouw doelstellingen door middel van gesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. Je zal constant reflecteren op jouw eigen doel: ben je op de goede weg?

In het laatste gesprek reflecteer je samen met je loopbaanbegeleider op het traject en het proces. Zijn jouw doelen behaald? Hoe ver ben je en wat wil je nog aanpakken in de toekomst?

Het kan zijn dat er na het volgen van een loopbaantraject behoefte is aan bemiddeling naar werk op de externe arbeidsmarkt. De Overstap kan je hierin verder begeleiden door bijvoorbeeld een Naar Werk traject in te zetten. Deze begeleiding bestaat uit een sollicitatietraining op maat, loopbaantest en actieve bemiddeling naar werk.

Bij de Overstap helpen wij jou graag. Meer weten? Neem contact op!

×